18 cetățeni din Siria și Irak, prinși încercând să iasă ilegal din țară

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Nădlac au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 18 persoane din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 În data de 09.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 19:00, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Nădlac, mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 18 persoane, format din opt bărbaţi, trei femei şi şapte minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria şi Irak, unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, și şapte minori, cu vârste între 2 ani şi 17 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Cei în cauză au declarat în cadrul primelor cercetări că au călătorit până în localitatea Nădlac cu mai multe taxiuri şi intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments