16 tone de deşeuri, oprite la Nădlac II de comisarii Gărzii de Mediu

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport încărcat cu aproximativ șaisprezece tone de deșeuri, constând în îmbrăcăminte, echipamente uz casnic, mobilier, articole pentru copii. Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor în astfel de situaţii.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta,conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, echipamente uz casnic, mobilier, articole pentru copii, de la o societate comercială din Suedia pentru o firmă din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu aproximativ șaisprezece tone de deșeuri ce constau în îmbrăcăminte, echipamente uz casnic, mobilier, articole pentru copii , pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
În această situaţie, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Facebook Comments