150 de jandarmi arădeni au asigurat ordinea publică de sărbători

by Andreea Radu

În perioada 30.12.2022 – 02.01.2023, aproximativ 150 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.
Jandarmii arădeni au asigurat măsurile de ordine publică la manifestările cu public numeros, în special cele de Anul Nou din zonele centrale ale localităților, târgurile de Iarnă și manifestările religioase, unde au fost prezenți atât independent cât și alături de partenerii M.A.I. în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranța publică în zonă.
Manifestările cultural-artistice din județul Arad s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Numărul mare de participanți a făcut ca misiunea noastră să fie foarte importantă pentru siguranța participanților, dar și pentru a preveni săvârșirea oricăror fapte de natură penală și contravențională.
Jandarmeria Arad a desfășurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific acestei perioade, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.
În această perioadă, jandarmii arădeni au participat la menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în sistem integrat împreună cu Poliţia, atât în mediul urban cât şi rural. Au fost constatate un număr de 6 infracțiuni pentru furt, distrugere, comercializare/deținere materiale pirotehnice, loviri și alte violențe. În această perioadă a fost asigurată paza cu un număr de 202 jandarmi pentru cele 24 de obiective aflate în competenta I.J.J. Arad.
În speranța că ați petrecut aceste zile într-un mod plăcut, Jandarmeria Arad vă mulțumește pentru modul responsabil în care ați ales să respectați indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine.
Reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Facebook Comments