149 de arădeni se află în carantină, iar alți 1316 sunt în autoizolare

by Florian Popa

La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 149 de persoane. Totodată precizăm că numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 133. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1316, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 858.

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 2.077 persoane și 42 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 255.000 de lei. Nu au fost întocmite dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind 21.500 lei.

Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 36 de cadre și 13 mijloace auto, au întocmit în ultimele 24 de ore un număr de 63 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 18.500 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

***
Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Facebook Comments