12 lucruri mai puțin cunoscute despre Robert De Niro

by Cristian Dobre

Îndrăgitul star este cunoscut ca fiind extrem de dedicat rolurilor pe care le interpretează, este implicat în afaceri cu restaurante și are 6 copii!  

  • De Niro are origini italiene, britanice, olandeze, germane, franceze și irlandeze. Vorbește fluent italiana și franceza.
  • Părinții au fost amândoi pictori. După nașterea lui, tatăl, Robert De Niro senior, și-a recunoscut orientarea homosexuală și a divorțat de mama lui, Virginia Admiral.
  • A decis că va fi actor la 17 ani, după vizionarea unui film la un cinematograf de cartier. A renunțat la liceu și s-a înscris la Școala de actorie Stella Adler.
  • A crescut la câteva blocuri de Martin Scorsese, dar cei doi s-au cunoscut abia în 1972, când De Niro avea 29 de ani, iar Scorsese, 30, la o petrecere. Și-au dat seama că se știau din vedere, din cartierul copilăriei lor, dar fără a-și vorbi vreodată. Acum, cei doi lucrează foarte des împreună.
  • De Niro i-a atras atenția lui Scorsese asupra lui Leonardo DiCaprio, după ce a lucrat cu el la “Viața lui Toby”. Regizorul a fost impresionat de talentul lui și l-a cooptat apoi în foarte multe filme.
  • În copilărie, lui De Niro i se spunea Bobby Milk, pentru că era alb ca laptele.
  • Acum, șoferii de limuzină din Los Angeles îi spun No Dinero, aluzie la faptul că e zgârcit și nu lasă bacșiș.
  • E atât de dedicat rolurilor pe care le interpretează, încât s-a îngrășat 30 de kilograme pentru “Taurul furios” (a intrat în Cartea Recordurilor cu asta, în 1980, dar a fost detronat după 7 ani de Vincent DʼOnofrio, care a luat 35 kg pentru “Platoșa de oțel”), a stat patru luni în Sicilia și a învățat dialectul local, ca să fie credibil în rolul lui Vito Corleone din “Nașul 2”, a condus taxiuri înainte să filmeze “Șoferul de taxi” și a-nvățat să cânte la saxofon pentru “New York, New York”. Cel mai departe a mers însă pentru “Promontoriul groazei”, în care trebuia să arate fioros: a pus dentistul să-i pilească dinții și să-i monteze coroane metalice, iar după terminarea filmărilor, s-a întors la el ca să-i repare dantura…
  • E foarte bun prieten cu Joe Pesci, căruia i-a rupt, fără să vrea, o coastă, la filmările pentru “Taurul furios”.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments