12 cetățeni străini, depistaţi într-un compartiment special amenajat dintr-o autoutilitară, la Turnu

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu au depistat, ascunşi într-un compartiment special amenajat dintr-o autoutilitară, doisprezece cetăţeni din Pakistan, Sri Lanka și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
În data de 25.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 25 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria şi se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Germania.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, deasupra compartimentului destinat transportului de marfă, doisprezece cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, Sri Lanka și India cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments