12 CAUZE ALE DURERILOR DE CAP LA CARE NU TE GANDEAI

by Sida Voicu

Te ia uneori cate o durere de cap chinuitoare, care nu stii de unde vine. S-a schimbat vremea, ai dormit prost, hormonii au luat-o razna, ai mancat prea gras, etc. Chiar si bucuriile iti pot da dureri de cap.

Uite 12 cauze ale durerilor de cap la care nu te gandeai.

1. Te doare capul pentru ca s-a schimbat vremea Migrena este tipul de durere care depinde cel mai mult de factorii de mediu. Unele persoane care sufera de migrena au criza cu cateva ore sau chiar o zi inainte de un anticiclon. Alte persoane au dureri cand incepe sa bata vantul. Si diferentele mari de temperatura dau dureri de cap, care se accentueaza la caldura, caci vasele de sange din creier se dilata mai mult. Acorda atentie momentului in care se declanseaza durerile de cap, pentru a repera o eventuala legatura cu vremea. Persoanele carora li s-a pus diagnosticul migrena nu pot evita toate situatiile in care aceasta poate surveni, mai ales cand este vorba despre vreme. Tratamentul medicamentos si gestionarea stresului sunt modalitati eficiente de a calma durerea de cap.

2. Te doare capul pentru ca ai dormit prea mult dimineata Oricat de uimitor ar putea parea, daca dormi prea mult dimineata poti avea dureri de cap. De altfel, toate variatiunile de marime a somnului pot fi responsabile de dureri de cap. Poti observa acest lucru fie cand nu dormi suficient, fie cand dormi prea mult. Daca te trezesti in timpul saptamanii la ora 6, iar in weekend dormi pana la 11, ai mari sanse sa te doara capul. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa dormi de teama ca te va durea capul cand te trezesti. Incearca insa sa dormi suficient si in timpul saptamanii, ca sa nu mai fie nevoie sa recuperezi.

Citeste articol integral: http://www.curademiere.ro/12-cauze-ale-durerilor-de-cap-la-care-nu-te-gandeai/

C
Facebook Comments