106 misiuni ale pompierilor militari arădeni în acest sfârșit de săptămână

by Florian Popa

În acest sfârșit de săptămână, la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 106 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 90 de solicitări.
Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 7 incendii, precum și în alte 9 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane sau animale, asanări de muniție, recunoașteri in teren, misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare.
Pe această cale, dorim să precizăm că, toate evenimentele publice care au fost organizate în această perioadă s-au desfășurat în condiții normale, intervenția pompierilor nefiind necesară.
De asemena, în urma avertizării meteo, de tip cod portocaliu, pentru care s-a transmis mesaj RO ALERT, pompierii arădeni, nu au avut solicitări.
Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 6 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, sau deșeuri menajere).
Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:
O intervenție complexă a avut loc vineri după amiaza, în municipiul Arad, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu al deșeurilor, izbucnit la groapa comunală.
Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta violent, cu degajare de fum,pe o suprafață de aproximativ 700 mp.
Intervenția promptă a salvatorilor a făcut ca incendiul să fie stins în limitele găsite, în aproximativ două ore.
O misiune soldată cu victime a avut loc în seara zilei de duminică, în județul Arad, pe A1, unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier produs între două microbuze.
În urma evenimentului au rezultat 11 victime, neîncarcerate, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme.
10 victime au fost transportate la UPU, pentru a primi îngrijiri de specialitate, între ele și un copil de patru luni.
Duminică, în jurul orei 19:00, în urma unui apel primit prin numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad, s-a deplasat în municipiul Arad-pe DN 79, pentru cercetarea și preluarea în condiții de siguranță a unui cartuș de calibru 7,62.
Cartușul fusese descoperit întâmplator, de un participant la trafic.
Intervenția s-a desfășurat fără incidente.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Facebook Comments