10 cetăţeni străini, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei la Nădlac

by Andreea Radu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat 10 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un mijloc de transport, respectiv pe jos, pe la „frontiera verde”.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean rus conducând un ansamblu rutier, înmatriculat în Cehia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deșeuri pe ruta România-Franța.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, care au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.
De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate