”Ziua în care „La mulți ani!” nu vindecă!” Mesajele de susținere ale românilor pentru fostul Principe Nicolae

”Ziua în care „La mulți ani!” nu vindecă!” Mesajele de susținere ale românilor pentru fostul Principe Nicolae

Mesajul Horiei Brenciu pentru fiica cea mare
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, apărătorii și călăuzitorii credincioșilor
La mulți ani, Maestre! Florin Piersic împlinește 82 de ani

Cum ar putea un ”La mulți ani!” să vindece durerea nepotului în fața pierderii bunicului, cu atât mai mult cu cât acesta nu a avut posibilitatea de a-și lua rămas bun? Astăzi, pentru fostul Principe Nicolae, zi în care în mod normal și-ar fi aniversat onomastica, orice ”La mulți ani!” este în egală măsură însoțit de condoleanțe și mesaje de susținere în fața marii pierderi suferite. În orele care au urmat decesului Regelui, românii, din țară și din străinătate, au pornit un adevărat val de susținere față de nepotul acestuia.

”Ziua onomastică a Principelui Nicolae îndoliată de pierderea augustului său bunic! Condoleanțe, Alteța Voastră Regală! Fie ca din toate încercările, nu puține, nu ușoare, tinerețea Alteței Voastre să primească înțelepciunea și puterea de a reînvia, atunci când va hotărî Bunul Dumnezeu, simbolul de preț al patrimoniului nostru spiritual: Coroana Română! La mulți ani!”, a fost mesajul jurnalistei Marilena Rotaru, cunoscută pentru relația deosebită avută cu Casa Regală a României. 

Nimic nu vindecă pierderea unui bunic. Nimic nu vindecă pierderea unui Rege.
Majestatea Sa ne-a lăsat tuturor moştenire un model de curaj şi demnitate. 
Vouă, Alteță, v-a transmis mai mult decât un model: aveți în sânge noblețea și dăruirea unei dinastii întregi care, prin reprezentanții săi, s-a pus în slujba poporului. 
Cu sufletul îndurerat, vă stăm alături în aceste zile şi vă urăm sănătate şi putere!”, a scris Lia Galic.

În Olanda se sărbătorește de azi Sinterklass – Sf. Nicolae – și chiar și fără câteva ore, Regele se stinge în preajma acestui sfânt al cărui nume îl poartă chiar nepotul Său – Principele Nicolae! Ce frumos ar fi fost ca deși în aceste clipe de tristețe, să fi putut spune: Trăiască Regele Nicolae!”,  este mesajul Cristinei Elena Bunda. 

Mesajul fostului Principe Nicolae în ziua morții Regelui Mihai

Azi, România și-a pierdut Regele și unul dintre cei mai mari lideri ai Europei secolului XX, simbol al datoriei față de țara sa.

Bunicul meu a fost conducătorul care și-a iubit țara și oamenii ei cu adevărat!

Astăzi, am pierdut cel mai bun prieten, pe bunicul meu, dar mă consider un om norocos pentru că am avut privilegiul să fiu crescut și format de către el, cu datoria față de țară și promisiunea că mereu voi încerca să-l fac mândru de mine.

Bunicule, îmi va fi dor de tine și nu voi uita că m-ai învățat despre valori reale, nemuritoare în timp.Odihnește-te în pace!”, a fost mesajul Principelui Nicolae în ziua în care bunicul său, Regele Mihai I, trecea la cele veșnice.

Astăzi, ”La mulți ani!” nu vindecă!

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0