ZECE BENEFICII A FRUCTULUI DE MANGO

by Cristian Dobre
Mango este plin de vitamina E, dar si vitamina A , la care se adauga doze importante de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si K. In ceea ce priveste mineralele, mango contine potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si fibre. Printre beneficiile care sunt incontestabile se numara:

1. Previne cancerul

Cercetarile au aratat faptul ca fructele de mango contin compusi antioxidanti care protejeaza impotriva cancerelor de colon, de san, leucemie si cancer de prostata. Acesti compusi includ quercetina, izoquercitrina, astragalina, fisetina, acidul galic si galatul de metil, precum si foarte multe enzime.

2. Scade nivelul de colesterol

Nivelurile ridicate de fibre, pectina si vitamina C ajuta la scaderea nivelului de colesterol, in special lipoproteine de densitate joasa, LDL.

3. Curata pielea

In cazul pielii, fructul poate fi folosit atat intern cat si extern. Mango curata porii infundati, astupati si contribuie la eliminarea cosurilor.

4. Sanatatea ochilor

O cana plina cu felii de mango furnizeaza 25% din valoarea zilnica necesara de vitamina A, care promoveaza o vedere buna si previne fenomenul de orbire pe timpul noptii precum si ochii uscati.

5. Alcalinizeaza intregul organism

Acidul tartric, acidul malic si o urma de acid citric identificate in fructe ajuta la mentinerea rezervei alcaline din organism.

6. Ajuta in diabet

Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulina din sange. Remediul traditional, preparat acasa, implica fierberea frunzelor in apa, lasarea lor in lichid peste noapte si ulterior consumul decoctului filtrat a doua zi dimineata. Fructele de mango au, de asemenea, un indice glicemic relativ scazut (41-60), astfel incat cantitati moderate nu vor determina cresterea nivelului de zahar.

7. Imbunatateste viata sexuala
Mango este o sursa foarte importanta de vitamina E. Chiar daca legatura obisnuita dintre dorinta sau nevoia sexuala si vitamina E a fost, initial, creata dintr-o generalizare gresita plecand de la studii efectuate pe soareci de laborator, studii ulterioare au aratat ca anumite cantitati, echilibrate, adecvate (ca cele din alimentele integrale) ajuta in acest domeniu.
8. Imbunatateste digestia
Papaia nu sunt singurele fructe care contin enzime necesare pentru a descompune proteinele. Exista mai multe fructe, inclusiv mango, care au aceasta calitate sanatoasa. Fibrele din mango ajuta, de asemenea, digestia si eliminarea.
9. Remediu pentru accident vascular cerebral cauzat de caldura
Prepararea sucului din fructele de mango verde si amestecarea cu apa si un indulcitor (daca doriti) contribuie la racorirea organismului si previne pericolele pentru acesta. Din punct de vedere ayurvedic, motivul pentru care oamenii, de multe ori, sunt franti de oboseala atunci cand viziteaza climatele ecuatoriale se datoreaza “energiei solare” puternice care arde corpul, in special muschii. Rinichii devin supraincarcati cu toxine in acest proces.
10. Stimuleaza sistemul imunitar
Cantitatile generoase de vitamina C si vitamina A continute in mango, plus 25 de tipuri diferite de carotenoizi ne mentin sistemul imunitar sanatos si puternic.

 

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments