Vizită regală la Spitalul Floreasca, înființat la inițiativa Reginei-mamă Elena

Vizită regală la Spitalul Floreasca, înființat la inițiativa Reginei-mamă Elena

ROMANII, CAMPIONI EUROPENI LA FUMAT
Jumătate dintre copiii României, expuși sărăciei și excluderii sociale
SENATORUL IOVESCU CERE DEMISIA SIMONEI MAN SI SCHIMBAREA NUMELUI PARTIDULUI

Joi, 8 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au făcut o vizită la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Cuplul regal a fost întâmpinat de managerul spitalului, dr Mihai Vasilescu, și de alți membri ai conducerii acestei mari instituții de sănătate. La vizită a luat parte dr Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a vizitat mai multe dintre clinicile spitalului, unde a stat de vorbă cu pacienți, cu medici, cu personal medical și tehnic. La finalul vizitei, Familia Regală a avut o întâlnire cu profesorii universitari șefi de clinică din spital.

Spitalul de urgență are o istorie de opt decenii, fiind înființat în anul 1934, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. Ideea unei unități medicale de elită care să răspundă urgențelor în sănătate a aparținut însă Reginei-mamă Elena a României. Regina este prima care a cooptat în proiectul său mari medici ai vremii, în scopul de a înființa primul spital cu acest profil din țara noastră.

Spitalul are un mare număr de clinici și laboratoare și primește zilnic 500 de pacienți. El funcționează pe toată durata zilei și a nopții, fără întrerupere.

Majestatea Sa Margareta se află pentru a treia oară în acest spital, după vizita împreună cu Regina Ana, acum 20 de ani, și cea din timpul spitalizării victimelor incendiului de la Colectiv.

 

Sursa: romaniaregala.ro

Foto: Daniel Angelescu

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 1
 • comment-avatar
  Sadeanu 4 luni

  Lectura materialului pe care il publicati, ma obliga la urmatoarele comentarii:
  1. Regina despre care vorbiti a fost sotia principelui mostenitor Carol (deci principesa) devenit in 1930 regele Carol al II, deci cand cei doi erau deja divortati. Asadar ea nu a fost sotie de rege si nici vreodata incoronata ca sa poata fi numita regina. Singurele regine incoronate si unse pe care tara le-a avut au fost Elisabeta si Maria.
  2. In anul pe care il anuntati ca an fondator al spitalului, 1934, era deja de trei ani exilata la Florenta (in vila Sparta, cumparata din banii regelui Carol al II) de unde a revenit in tara in 1940 la chemarea generalului Ion Antonescu (maresalul de mai tarziu), ca sa fie alaturi de fiul ei, Mihai I, devenit rege oferindu-i-se in mod onorific titlul de regina-mama.
  3. Spitalul despre care vorbiti, cel recent vizitat, a avut ca initiator pe dr. Carol Davilla, cel care concepuse prima retea sanitara pentru tara.
  Probabil ca accesul la informatiile pe care in spatiul public le lansati, le-ati obtinut din aceeasi sursa care va permite sa scrieti cuvantul „autor” cu th.

 • DISQUS: 0