Vinerea Mare, declarată sărbătoare legală nelucrătoare

Vinerea Mare, declarată sărbătoare legală nelucrătoare

Sfântul Nicolae, ocrotitorul celor năpăstuiți și bucuria copiilor
(FOTO) Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, la catedrala ”Sfânta Treime” din Arad
Sfinții Apostoli Petru și Pavel, propovăduitorii credinței creștine în lume

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare.

„Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

 Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE.

Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a susţinut proiectul de lege în plen, afirmând că „vremea lozincilor că totul se rezolva prin muncă ar trebui să treacă” şi că angajatorii au nevoie de angajaţi odihniţi.

 Plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, a adoptat proiectul, în 28 februarie, cu 233 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 19 abţineri.
Sursa: mediafax.ro
Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0