Victorie spectaculoasă a UTA-ei şi festival de goluri cu Pandurii!

by Sorin Haut

Cu infirmeria destul de plină, nu mai puţin de cinci jucători indisponibili pentru o perioadă lungă de timp, UTA a obţinut, astăzi, o victorie spectaculoasă la Târgu Jiu, cu Pandurii, meci disputat pe teren sintetic. “Roş-albii” şi-au făcut meciul uşor, cu un debut excelent, Ioniţă bifând “dubla” în doar trei minute! După o primă ocazie tot în contul său, Cotolan respingând din vinclu şutul atacantului de la UTA, au urmat golurile: în minutul 15, Ioniţă a înscris cu capul, de la colţul lung, în urma unei centrări bune a lui Adrian Rus, pentru ca peste două minute să se facă 2-0 pentru echipa arădeană, acelaşi atacant al “Bătrânei Doamne” marcând cu un şut plasat din 12 metri, după o aşezare a lui Cipri Rus. Gorjenii au riscat şi în continuare s-a jucat pe contre, cu ocazii – nu foarte mari – la ambele porţi. Pe finalul reprizei, Miculescu s-a accidentat, înlocuit de Oroian şi accidentările continuă să îi dea bătăi de cap lui Laszlo Balint. Partea a doua a început cum nu se poate mai prost pentru UTA, gazdele reducând din handicap la trei minute de la reluare, când Popescu – scăpat singur – l-a lobat perfect pe Iacob, din şase metri.

Recital al atacanţilor arădeni

Doar cinci minute s-a păstrat pe tabelă avantajul minim, arădenii desprinzându-se la 3-1 în minutul 53, când Ciprian Rus a marcat cu un voleu de la 13 metri la colţul lung, după un corner executat de Moise. Şeroni s-a adăugat, apoi şi el pe lista accidentaţilor, fiind înlocuit de Melinte. Acelaşi Rus şi-a trecut şi el în cont “dubla”, cu un nou gol marcat în minutul 57, el reluând cu capul din şase metri, pe spate, la un corner executat de Moise. Festivalul golurilor avea să continue şi Pandurii a redus din nou din handicap în minutul 68, Oiţă marcând cu capul de la colţul scurt, după o lovitură liberă executată de Vasilescu. UTA nu s-a mulţumit, iar Buhăcianu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, marcând din 12 metri în minutul 73, pentru 5-2!

Să vină “câinii roşii”!

Acesta a fost şi scorul final, victorie categorică ce le oferă arădenilor moral excelent înaintea meciului din Cupă, cu Dinamo. În ceea ce priveşte campionatul, UTA urcă pe un intermediar loc 2 (promovabil) în Liga a II-a, la șase puncte distanţă de liderul neînvins Turris şi la egalitate cu Mioveni, dar şi cu un meci mai puţin disputat decât cele două. Doar Buzăul mai poate sări peste arădeni – cu locul pe podium asigurat – după etapa din acest weekend, dar doar în cazul în care trupa lui Ilie Stan nu pierde la Rapid. Gyuszi Balint a început meciul de la Târgu Jiu în formula: Iacob – A.Rus, Fl. Ilie, Șeroni (54 Melinte), Tomozei – Isac, Moise – Miculescu (44 Oroian), Ioniță (65 Buhăcianu), Ursu – C.Rus.

Facebook Comments