Verzii pun condiții pentru a susține nominalizarea lui von der Leyen

by Andreea Radu

Verzii europeni au stabilit condiții dificile pentru a o susține pentru funcția de președinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, care a început luni o serie de discuții cu partidele politice de la Bruxelles, înaintea votului săptămânii viitoare din Parlamentul European.

Ska Keller și Philippe Lamberts, copreședinții Grupului Verts / ALE din Parlamentul European, s-au întâlnit luni cu von der Leyen, stabilind un angajament autentic în ceea ce privește protecția climei, salvarea pe mare în Marea Mediterană și o reînnoire a procesului Spitzenkandidat, ca și condiții pentru alegerea ei.

Von der Leyen este „un politician foarte capabil”, a spus Keller după întâlnirea cu Ursula von der Leyen, „Dar din punctul meu de vedere, nu este suficient ca să fii Președinte al Comisiei”.

Vorbind reporterilor după o discuție de o oră, Keller a recunoscut întâlnirea ca fiind „un schimb foarte frumos”, dar a spus că a fost prea devreme pentru a decide dacă partidul său o va sprijini pe von der Leyen.

„Dar doar pentru că ai avut o întâlnire frumoasă, nu înseamnă că vei vota pentru cineva, nu? Pentru noi depinde de conținut, de program”, a adăugat Keller.

Verzii au 74 din 751 de deputați europeni, ceea ce îi face al patrulea cel mai mare grup din Parlamentul European nou constituit, iar Grupul Verzilor germani este cel mai mare grup național din cadrul grupului cu 21 de deputați europeni.

Parlamentul European trebuie încă să aprobe propunerea de numire, motiv pentru care von der Leyen caută sprijin în această săptămână la Bruxelles. Conform calendarului provizoriu, votul este programat marți (16 iulie).

 

Foto euractiv.com

Facebook Comments