Utiştii savurează victoria cu Poli: „Ne-am simţit ca acasă”

by Sorin Haut

UTA a reușit a doua victorie împotriva unei echipe din Timișoara în acest start de sezon. După ce weekend-ul trecut învingea acasă pe Ripensia, scor 2-1, Ionuț Popa a reușit să câștige în deplasare la fosta sa echipă, ACS Poli Timișoara. Deși se așteptau la o partidă mai dificilă, scorul spune multe, 3-0 în favoarea arădenilor.

„Jocul nu a fost prea grozav. Dacă ajungi să joci la 13:30, la treizeci și ceva de grade, fotbal… Ți-e teamă și să nu se îmbolnăvească jucătorii, să pățească ceva pentru că efectiv nici nu mai poți respira. Jocul nu a fost strălucit, noi am mai ratat încă vreo trei ocazii mari, am dominat meciul, am fost peste adversar și cred că victoria este meritată. Mă așteptam la un meci mai greu, mai ales că Poli are câțiva jucători care au activat în Liga I. Dacă meciul a fost cât de cât echilibrat în prima repriză, în partea a doua s-a schimbat problema total”, a declarat antrenorul arădenilor la conferința de presă de la finalul partidei.

Cipri Rus a închis tabela pe „Dan Păltinișanu” după ce a marcat golul de 3-0 pentru arădeni în partida cu ACS Poli. Intrat în repriza secundă, acesta a primit o pasă lungă de la Enescu, atacantul arădean a preluat cu pieptul, a intrat cu mingea în careu și l-a executat pe Curileac cu un șut la colțul lung.

„Toată săptămâna trecută am fost ținuți în priză de Ionuț Popa că vom juca împotriva unei echipe care a evoluat în Liga 1, cu șase-șapte jucători care au jucat chiar titulari. Am venit concentrați și se pare că ne-a ieșit. Știam că meciul are o importanță aparte și pentru antrenoroul nostru, anul trecut fiind la ei, așa că am făcut tot ce ne stă în putință să luăm cele trei puncte”, a declarat Cipri Rus.

Partida s-a jucat în fața a aproximativ 200 de spectatori. De la Arad au venit în jur de 80 de suporteri, care s-au făcut auziți pe toată durata partidei. „Sincer, m-am simțit ca și cum aș fi jucat acasă. Ai noștri au venit în număr mare, i-am simțit foarte aproape de teren. Îi așteptăm în număr și mai mare alături de noi, iar noi să facem tot ce putem să îi bucurăm”, a mai adăugat Rus.

Cristian Costin (foto) a reușit ieri primul său gol pentru UTA în acest sezon. În repriza secundă a meciului de pe Bega, după un contraatac, jucătorul de 20 de ani a preluat bine o minge întoarsă de Cubleșan în careu și a înscris al doilea gol al formației sale.

„În primul rând mă bucur că am câștigat, iar faptul că am marcat este un bonus pentru mine. Nu e prea important cine marchează, dar e bine că am câștigat cu 3-0 și am luat cele trei puncte. A fost o căldură foarte mare și e greu să joci la o asemenea temperatură. Sincer, dacă noi ne facem treaba, nu mă aștept la niciun adversar să fie greu sau ușor. Contează ca noi să jucăm și să o facem cât mai bine. Dacă ai determinare, poți să bați pe oricine” au fost cuvintele lui Costin la finalul partidei cu ACS Poli. (uta-arad.ro)

Facebook Comments