UTA s-a jucat cu… victoria, doar 1-1 la Metaloglobus!

by Rusu Flavius

UTA a început în forţă meciul de astăzi, de la Bucureşti, cu Metaloglobus, iar Miculescu deschidea scorul după doar şapte minute, cu o intervenţie prin alunecare din cinci metri, la o centrare excelentă de pe dreapta, a lui Ursu. “Roş-albii” au dominat net primul sfert de oră, iar acelaşi Ursu a ratat o şansă uriaşă în minutul 12, când scăpat singur, după o pasă filtrantă a lui Cipri Rus, a şutat pe lângă poartă. Scăpate de forcingul arădean, gazdele au echilibrat jocul după minutul 20, iar Coman şi Lungu au creat pericol la poarta lui Iacob. A urmat, apoi, o cădere inexplicabilă pe final de repriză şi Metaloglobus a egalat: Ovidiu Herea a deviat cu capul, luându-le faţa fundaşilor şi lui Iacob, iar Andrei Rus şi-a trimis incredibil balonul în proprie poartă, din doi metri! Cu gol luat la ultima fază a primei reprize, utiştii s-au aruncat în atac încă din startul părţii secunde, dar Ursu, excelent angajat de Buhăcianu, a irosit o nouă ocazie colosală, luându-l la ţintă pe Gavrilaş, din 6 metri!

Miculescu a spart “gheaţa”

Metaloglobus putea trece şi ea în avantaj, dar Andrei Lungu, a şutat mult alături, din opt metri, singur cu Iacob, fază consemnată în minutul 57. A urmat apoi un joc disputat, de uzură, mai mult între cele două careuri, până la o nouă ocazie rarisimă ratată de UTA: era minutul 74, când Moise a prins un şut excelent de la 20 de metri, dar Gavrilaş a respins până la Bustea, care din şase metri, cu portarul gazdelor căzut, l-a luat pe acesta la ţintă! Peste două minute, Coman putea face 2-1 cu un şut din şapte metri, dar Iacob a salvat şi a păstrat tabela neschimbată. Metaloglobus a rămas în 10 oameni din minutul 77, Sava fiind eliminat pentru al doilea galben şi UTA avea şansa victoriei.

Andrei Rus, ce autogol…

Gyuszi Balint l-a aruncat în joc şi pe Ioniţă, iar Cipri Rus a avut şi el şansa lui, dar în minutul 82 a şutat în bară, din opt metri, UTA jucându-se practic cu ocaziile. Ciocîlteu putea da lovitura pe o contră, în minutul 84, şutul acestuia trecând puţin alături, acelaşi jucător al gazdelor ratând pe un nou contraatac în minutul 89, dar Iacob şi-a salvat din nou echipa, cu o intervenţie precisă. Gazdele au solicitat, fără succes, un nou penalty în prelungiri, la un henţ a lui Ilie, egalitatea numerică restabilindu-se după ce Tomozei a ieşit accidentat în minutul 90, deşi Balint făcuse deja toate schimbările.

Ursu şi Bustea, ocazii rarisime

UTA a ratat exasperant şi iroseşte şansa de a se desprinde de urmăritoare, dar rămâne prima în clasamentul Ligii a II-a după ce Mioveni şi Petrolul au făcut şi ele egal, în etapa a 18-a. Laszlo Balint a început meciul din capitală cu: Iacob – An.Rus, Melinte, Fl.Ilie, Tomozei – Ursu (67 Bustea), Moise, Hrezdac, Miculescu (86 Oroian) – C.Rus, Buhăcianu. UTA rămâne în Bucureşti până miercuri, când de la ora 14, e programată restanţa cu Rapid, probabil cel mai aşteptat meci al toamnei în Liga a II-a!

 

 

Facebook Comments