UTA a demarat campania de strângere pentru 2 la sută

UTA a demarat campania de strângere pentru 2 la sută

UN GEST EMOȚIONANT ȘI LACRIMOGEN, FIRICELELE DE IARBĂ DE PE UTA VOR FI DONATE
MUNTELE GAINA, PREA MIC PENTRU „AMERICANUL“ RADU STOIAN
CORPUL DE CONTROL AL GUVERNULUI FACE VERIFICARI LA PECICA

La conferința de astăzi, la care au fost prezenți Decebal Grădinariu, Laurențiu Roșu și Ionuț Tănasă, s-a anunțat demararea campaniei de strângere  a faimosului 2 la sută.

Decebal Grădinariu a anunțat că se demarează campania de strângere de semnături pentru donarea acelui 2% pentru organizații negurvenamentale sau cluburi sportive, din impozitul pe salar. E o chestie de doi bani, făcută de statul român, de acu 2 ani, ca să revigoreze sportul, cultura,voluntariatul etc. De trei bani era dacă se uitau la legislația unor țări care au luat și ceva medalii olimpice.

Valoarea e de genul firfireilor de bani, la cât e procentul și la cât e impozitul pentru salariu, în special dacă pui salarul minim pe economie, e nimic.

Ghinion, am un prieten care și-a dus bunica la azil și l-a obligat să fie de acord cu donarea celui 2 la sută, pentru binele bunicii, în momentul în care plătea 400 de euro pe lună, pentru serviciile prestate. La fel, deja s-au făcut listele cu părinții studenților care pot dona cei 2 la sută, la universități, în momentul în care aceste facultăți sunt particulare și încasează bani de înscriere și de școlarizare.

Aceeași problemă este și la instituțiile de stat, se pare că a ajuns un sport național, facem niște ONG-uri și rulăm niște bani, bineînțeles s-a deturnat scopul inițial al legii, ”mecanismul de desemnare procentuală (numit și mecanismul 2%) este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și a cultelor”, conform legii.

Din păcate sper că vor ajunge donații, din astea simbolice, și în sport, că ne-am săturat de tupeul celor care îți cer bani de servicii dar îți cer și favoruri, cu zâmbetul pe buze.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0