UTA a demarat campania de strângere pentru 2 la sută

UTA a demarat campania de strângere pentru 2 la sută

GOGU FALCA SI-A PIERDUT COLEGUL DE VILOI, CU CARE FACE PRIMARIA AFACERI
EUFORIA BATE FILMUL: CUM A REUSIT PISTRU SA ARUNCE IN AER SCENA POLITICA ARADEANA
GOGU MAXILAR O IA PE URMELE LUI PINALTI, PE DRUMUL SPRE DNA

La conferința de astăzi, la care au fost prezenți Decebal Grădinariu, Laurențiu Roșu și Ionuț Tănasă, s-a anunțat demararea campaniei de strângere  a faimosului 2 la sută.

Decebal Grădinariu a anunțat că se demarează campania de strângere de semnături pentru donarea acelui 2% pentru organizații negurvenamentale sau cluburi sportive, din impozitul pe salar. E o chestie de doi bani, făcută de statul român, de acu 2 ani, ca să revigoreze sportul, cultura,voluntariatul etc. De trei bani era dacă se uitau la legislația unor țări care au luat și ceva medalii olimpice.

Valoarea e de genul firfireilor de bani, la cât e procentul și la cât e impozitul pentru salariu, în special dacă pui salarul minim pe economie, e nimic.

Ghinion, am un prieten care și-a dus bunica la azil și l-a obligat să fie de acord cu donarea celui 2 la sută, pentru binele bunicii, în momentul în care plătea 400 de euro pe lună, pentru serviciile prestate. La fel, deja s-au făcut listele cu părinții studenților care pot dona cei 2 la sută, la universități, în momentul în care aceste facultăți sunt particulare și încasează bani de înscriere și de școlarizare.

Aceeași problemă este și la instituțiile de stat, se pare că a ajuns un sport național, facem niște ONG-uri și rulăm niște bani, bineînțeles s-a deturnat scopul inițial al legii, ”mecanismul de desemnare procentuală (numit și mecanismul 2%) este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea organizațiilor necomerciale și a cultelor”, conform legii.

Din păcate sper că vor ajunge donații, din astea simbolice, și în sport, că ne-am săturat de tupeul celor care îți cer bani de servicii dar îți cer și favoruri, cu zâmbetul pe buze.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0