Un tânăr sirian, prins cu document fals la PTF Curtici  

by Adrian Topor

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici – judeţul Arad au depistat un tânăr din Siria care s-a legitimat cu o carte de identitate ce avea însemnele autorităţilor din Spania care s-a dovedit a fi falsă.

  În data de 12.12.2019, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager în trenul IR care circula pe ruta Bucureşti Nord –Viena, o persoană de sex masculin care a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Spania.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că tânărul în cauză este un cetăţean din Siria în vârstă de 17 ani, care a procurat cartea de identitate prezentată la control de la un conațional, în  schimbul sumei de 100 de euro, intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi de fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments