Un tânăr din Petriș este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori

Un tânăr din Petriș este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori

MAI MULTE LOCALITĂȚI RĂMÂN JOI FĂRĂ APĂ POTABILĂ
46 de producători la prima ediţie a Târgului „Produs în Arad”
Lansare de carte, la Biblioteca Județeană Arad

Un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvârșin, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost sesizat miercuri, 15 februarie a.c., cu privire la un transport de lemn, proaspăt tăiat din pădure, ce se presupune a fi ilegal.

Sesizarea a fost făcută de o persoană anonimă, care a reclamat faptul că, un bărbat transportă material lemnos din zona Valea Burdijeni  și îl depozitează in dreptul unui imobil din localitatea  Petriș, județul Arad.

Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar în urma verificărilor efectuate, au stabilit că,  Andrei C., de 26 ani, din Petriș, a tăiat de pe proprietatea personala mai multi arbori nemarcati și i-a transportat la domiciliul său.

A fost solicitată, de asemenea, prezența unui specialist silvic pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.

Având în vedere că ,,tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“,  constituie infracţiune conform Codului silvic, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0