ULEIUL DE CANEPA: CE BENEFICII ARE

by Paula Craciun

Uleiul de cânepă este tot mai folosit în tratamentele naturiste pentru diverse afecțiuni și în tratamentele de înfrumusețare. Plin de oligoelemente și vitamine, extrasul din semințele de cânepă este un miracol natural care nu trebuie evitat.

Ce proprietăți și beneficii are uleiul de cânepă

Uleiul de cânepă are puține grăsimi saturate

O lingură de ulei de cânepă are 14 grame de grăsime, din care doar un gram este saturată. Astfel, uleiul de cânepă devine mult mai sănătos pentru gătit decât untura, untul, sau alte uleiuri vegetale. Reducerea cantității de grăsime din totalul caloric zilnic te ajută să reduci riscul apriției bolilor cardiovasculare cauzate de colesterolul mărit. Pe lângă un conținut scăzut de grăsimi, uleiul de cânepă are și acizi grași care reduc riscul de boli cardiovasculare.

Ce nutrienți găsim în uleiul de cânepă

Uleiul de cânepă conține toți amino acizii esențiali, care previn pierderile musculare în caz de cură de slăbire sau boală. În plus, acest ulei mai conține vitamine și minerale, printre care calciu, potasiu, magneziu, cupru, vitamina E și câteva vitamine din complexul B.

Steroli și antioxidanți naturali

Uleiul de cânepă conține sitosterol, o substanță care reduce colesterolul rău din sânge, tocoferoli, care au rol de protecție anticancer, acizi grași omega 3 și omega 6, toate fiind puternici antioxidanți pentru organism.

Pentru frumusețe, uleiul de cânepă poate fi folosit ca agent de hidratare pentru piele, aplicat după baie sau duș. Masat pe corp, acesta accelerează circulația periferică și se absoarbe bine în piele.

La gătit, uleiul de cânepă are un gust ușor de nucă, dar nu este recomandat pentru folosirea la temepraturi înalte (nu este recomandat pentru prăjeli).

Cum se administrează uleiul de cânepă

Doza zilnică recomandată de ulei de cânepă este de 14-28 ml (1-2 linguri). Această doză oferă organismului între 8 și 16 grame de acizi grași omega-6 și între 3 și 6 grame de acizi grași omega -3.

Pentru piele și păr, uleiul de cânepă poate fi folosit în mod similar cu uleiul de argan, sau uleiul de ricin.

Ce poți face cu ulei de cânepă pentru păr

Pe piață există multe produse cosmetice care au înlocuit uleiurile minerale obținute în laborator cu ulei de cânepă: șampoane, tratamente calde pentru păr, balsamuri, creme, etc.

Ca și în cazul pielii, uleiul de cânepă ajută circulația sângelui pe toată suprafața scalpului, reducând căderea părului și mătreața.

Vezi aici cum se aplică uleiul de cânepă pe părul curat, pentru un tratament de hrănire și regenerare.

Uleiul de cânepă oferă tot felul de beneficii organismului uman, de la sănătate, la frumusețe, atâta timp cât este folosit corect. Vezi ce tratament ți se potrivește din cele de mai sus.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments