Trei cetăţeni din Irak, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria

by Adrian Topor

 Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad au depistat trei cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

 În data de 11.12.2019, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurată în zona de responsabilitate, au reținut trei persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele sunt cetăţeni din Irak, un bărbat în vârstă de 29 de ani şi doi minori de 15, respectiv 16 ani. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments