Tratează erupția de la căldură cu oțet și apă

by Andreea Radu

Pe lângă deshidratare, canicula ne mai creează o problemă: erupţia pe piele. Denumită şi miliaria, această afecţiune dermatologică se recunoaşte după bubiţe de mici dimensiuni, roşii sau roz, însoţite de durere, usturime şi mâncărimi.

Cea mai uşoară formă este miliaria cristalină (sudamina). Apar la suprafaţa pielii veziculele mici, transparente, umplute cu lichid limpede sau papulele care se sparg uşor. Nu prezintă durere sau mâncărimi şi dispar de la sine. În cazul miliariei rubră, apar umflăturile roşii, senzaţiile de mâncărime sau înţepături mai adânci în epidermă, la adulţii care trăiesc în climate tropicale şi la nou-născuţii de 1-3 săptămâni. Cea mai rară formă este miliaria profundă, care afectează derma. Apar leziuni ferme roşii sau roz şi anhidroza, însoţită de epuizare, ameţeli, greaţă şi accelerarea pulsului.

Tratamente naturiste

Apa rece sărată. Zona afectată se spală bine cu apă cât mai rece, în care se pune sare mare.

Bicarbonatul de sodiu. Erupţiile se tamponează cu o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă.
Amidonul de porumb. Se rumeneşte o cantitate mică de amidon de porumb în tigaie, ca apoi să se pudreze regiunile afectate cu praful rezultat. Se poate folosi în mod similar şi faină de grâu.

Oţet şi apă. Dacă erupţia este însoţită de mâncărimi şi înţepături, soluţia din oţet şi apă ajută la ameliorarea disconfortului.

Sursa: click.ro

Facebook Comments