TRATAMENTE NATURISTE ALE INFECTIILOR RESPIRATORII

by Paula Craciun
Plantele ne sar în ajutor de câte ori avem vreo problemă de săntate. Iată cum putem trata naturist și eficient infecțiile respiratorii.

Infecțiile respiratorii sunt de mai multe tipuri: rinita, sinuzita, răceala comuna, rinofaringita, otita, faringita, laringita, traheita și amigdalita. Acestea pot fi tratate simplu cu ajutorul plantelor:

Busuiocul este folosit încă din Antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare, mai ales când vine vorba despre infecțiile respiratorii. Poate fi consumat sub formă de ceai fierbinte cu miere sau în inhalații sub formă de decoct, pentru tratarea infecțiilor respiratorii, în special în faza de debut. Consumă 4-5 căni cu infuzii în primele 3 zile.

Zeama proaspătă de ceapă are de asemenea proprietăți antiseptice și poate ajuta la tratarea acestor infecții. O poți combina cu suc natural de morcov ( proaspăt) sau de fructe de pădure astfel: la fiecare 100 ml de suc se adaugă 20 ml zeamă de ceapă.

Turmericul este foarte bun și poate trata numeroase tipuri de afecțiuni. Pentru tratarea unei infecții respiratorii, poți bea o cană cu lapte cu o linguriță de turmeric măcinat, în fiecare zi.

Pentru inhalații, eucaliptul este o alegere bună. Infuzează câteva frunze în apă clotită, apoi ține capul deasupra vasului, cu un prosop peste, ca să nu iasă aburii. Fă inhalații timp de 5-10 minute. Dacă apare senzația de amețeală, oprește, stai un pic la aer, apoi reia procesul.

Echinacea este o altă plantă la fel de bună ca și busuiocul. O poți folosi sub formă de extract, de tinctură sau comprimate, admiinistrate de trei ori pe zi. Planta apără organismul de infecții, îmbunătățește sistemul imunitar, iar ca să le trateze poți bea un ceai de echinacea, amestecat cu coajă de ulm ori rădăcină de lemn-dulce.

Ceaiul de ghimbir mai poate fi folosit în tratamentele naturiste, astfel: prepară-l dintr-o linguriță de ghimbir proaspăt măcinat, fiert în apă timp de 10 minute. Poți îndulci ceaiul cu miere. Se bea de trei-patru ori pe zi.

Un amestec eficient pentru frecții pe piept este acesta: oțet de mere aromatizat cu flori de lavandă (40 g), frunze de mentă (20g), frunze de salvie (20g), cimbrișor (10 g), fructe de ienupăr (10 g). Într-un litru de oțet adaugă cantitățile de plante și lasă la macerat o săptămână, apoi fă frecții pe piept seara, înainte de culcare.

Sursa: avantaje.ro

Facebook Comments