Timișean specializat în furturi din auto în Arad, reținut de polițiști

by Adrian Topor

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut un bărbat de 30 de ani, din județul Timiș, pentru săvârșirea mai multor furturi.

Bărbatul, în seara zilei de 21 iunie a.c. ar fi sustras o geantă neagră și un telefon mobil dintr-un autoturism lăsat neasigurat de pe strada Episcopiei, și în ziua de 23 septembrie a.c. ar fi sustras o geantă cu un laptop și alte bunuri dintr-un autoturism lăsat neasigurat de pe strada Ștefan cel Mare. Prin faptele sale, bărbatul a cauzat un prejudiciu total de 1.600 de lei.

În baza probatoriului administrat cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi propus magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul este bănuit de săvârșirea altor furturi de pe raza municipiului, atât din auto cât și din societăți comerciale, fiind documentată întrega sa activitate infracțională.

 PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ :

  •  NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, tablete, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  • Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

 

Facebook Comments