TARTA CU ANSOA SI SPANAC

by Paula Craciun

Ingrediente: 800 g ansoa proaspata, 2 legaturi patrunjel, 2 fire de ceapa verde, 500 g spanac, 1 salata verde, 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingura ulei de masline, 2 oua, cascaval ras sau parmezan, pesmet, sare dupa gust, 2 rosii uscate pentru ornat.

Mod de preparare:

Se curata pestele de sira spinarii si aripioara de pe spate, se spala si se lasa la scurs. Intre timp se pune la fiert timp de 10 minute spanacul si salata curatate si spalate in prealabil intr-o cratita farà apa ( spanacul isi lasa sucul propriu).

Intr-o tigaie se caleste ceapa, usturoiul si patrunjelul taiate marunt, timp de 5 minute.

Cand verdeturile s-au racit se amesteca cu cele doua oua si se adauga sare dupa gust.

Intr-o tava cu diametrul de 20cm se aseaza hartia de copt, un rand de verdeata, un rand de ansoa, se razuie un pic de cascaval sau parmezan, din nou un rand de verdeata si ultimul rand de ansoa. Se presara un pic de sare, o lingura de ulei de masline, cascavalul ras si pesmetul. Se orneaza cu rosii uscate.

Se coace la o temperatura de 180 grade pentru 30-40 de minute.
Sursa: Tarta cu ansoa si spanac – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-ansoa-si-spanac/#ixzz3TVJjB100

 

 

Facebook Comments