SUPA DE IARNA

by Paula Craciun
Iarna e bine să mâncăm alimente cât mai bogate, pentru că organismul are nevoie de mai multe vitamine și minerale. Îți propun o supă de iarnă savuroasă, perfectă pentru zilele reci.

INGREDIENTE

4 cartofi mari

500 g broccoli

300 g fasole pastai

un cațel usturoi

o ceapa

10 g unt

2 linguri smântâna

o legatura marar

sare după gust

Pentru servit:

crutoane

MOD DE PREPARARE

  1. În oala în care se va fierbe supa, se topeste untul si se caleste usor ceapa tocata marunt.
  1. Se adauga legumele curațate si taiate, fasolea pastai și usturoiul.
  1. Se toarna un litru de apa si, când ajunge la punctul de fierbere, se diminueaza focul, se pune capac si se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 40 de minute.
  1. Se mixeaza apoi legumele si se amesteca cu smântâna. Se potrivește gustul de sare și se aduce la masa cu marar si crutoane.

Sursa: avantaje.ro

Facebook Comments