SUCUL DE VARZĂ REGLEAZĂ GLICEMIA

by Cristian Dobre

Prin continutul ridicat de antioxidanti, fier si acid folic, varza intareste sistemul imunitar. Gratie proprietatilor cicatrizante ale sucului de varza, acesta poate fi folosit in tratarea afectiunilor intestinale (colite ulceroase, parazitoze) si a afectiunilor aparatului respirator, iar prin continutul ridicat de fibre, combate constipatia.

S-a constatat, totodata, ca varza are proprietatea de a regla glicemia, fiind astfel indicata in alimentatia diabeticilor. Un important rol in scaderea indicelui glicemic il are varza de Bruxelles, iar varza creata este buna in tratarea unor boli precum guta, colita sau gastrita.

Varza are o afinitate deosebita pentru toxine, pe care le atrage si le elimina, cotribuind astfel la curatarea organismului de aceste deseuri care intretin bolile, si poate fi consumata fara limite in cura de detoxifiere. Neutralizeaza inclusiv compusii toxici proveniti din fumat sau din alimentele afumate.

Deoarece este saraca in calorii, varza poate fi folosita in lupta impotriva kilogramelor in plus. În acest caz, se face o cura cu varza cateva zile pe luna.

Sucul de varsa se prepara dupa cum urmeaza: se spala si se taie o jumatate de kilogram de varza. Se introduce intr-un storcator si se adauga si un sfert de cana cu apa. Se amesteca pana cand se obtine un amestec omogen verde, apoi se amesteca inca 10 secunde la viteza cea mai mare. Consuma un pahar din acest amestec in mod regulat inainte de fiecare masa!

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments