STRUGURII REDUC RISCUL DE BOLI CARDIOVASCULARE

by Cristian Dobre

Strugurii de orice fel contin fitonutrienti printre care si resveratrolul care pare sa aiba un rol in reducerea coagularii sangelui, a nivelului colesterolului si a riscului de boli cardiovasculare.

Pe langa faptul ca sunt gustosi si racoritori in zilele de vara, strugurii sunt o sursa importanta de carbohidrati, potasiu, vitamina C si vitamina B6. Potrivit „Abecedarului de nutritie“, 100 de grame de struguri contin 71 de kcal si 1 gram de proteine si tot 1 gram de fibre alimentare. Strugurii de orice fel sunt bogati in fitonutrienti printre care si resveratrolul care pare sa aiba un rol in reducerea coagularii sangelui, a nivelului colesterolului si a riscului de boli cardiovasculare, potrivit adevarul.ro.

Strugurii au efect laxativ si depurativ, iar cura cu struguri poate fi extrem de eficienta pentru pierderea de kilograme fara a pune in pericol sanatatea. Aceasta pentru ca aceste fructe activeaza metabolismul de ardere a grasimilor. In plus, pentru ca au un continut mare de apa, strugurii asigura si o hidratare corespunzatoare. Cura cu struguri tine trei zile, cantitatea de struguri care trebuie consumata fiind de o jumatate de kilogram pe zi, alaturi de care se poate manca pui, peste sau lactate. Ca orice dieta si aceasta trebuie combinata cu miscare minimum 30 de minute pe zi pentru a fi eficienta.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments