Spitalul din Sebiș va fi modernizat cu fonduri europene

by Florian Popa

Un nou proiect cu finanţare europeană, prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020 pentru infrastructura de sănătate din judeţul Arad. Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, şi primarul interimar al oraşului Sebiş, Radu Demetrescu, au semnat marți, 9 iulie 2019, la sediul ADR Vest, contractul de finanţare pentru proiectul „Extindere, modernizare şi dotare Ambulatoriu de Specialitate – Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiş”.
Proiectul vine în completarea altuia derulat în trecut, prin Regio-POR, la Spitalul Sebiş, pentru reabilitarea, dezvoltarea şi modernizarea ambulatoriilor, lucrări finalizate în anul 2015.
Proiectul actual vizează extinderea şi modernizarea Spitalului de Boli Cronice Sebiş, prin transformarea unui corp de clădire care are acum destinaţia de anexă/ garaj în ambulatoriu de specialitate – Pneumologie.
Este prevăzută, totodată, dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiş şi a laboratoarelor care îl deservesc, situate în corpul de clădire care va fi extins şi modernizat.
Investiţia are ca obiectiv asigurarea unor servicii medicale la standarde europene pentru locuitoriidin zona Sebiş – Valea Crişului Alb, prin creşterea accesibilităţii şi a calităţii serviciilor de sănătate furnizate în cabinetele de specialitate din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Boli Cronice Sebiş.
Valoarea totală a proiectului este de 8.794.812,31 lei, din care 8.502.296,07 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Facebook Comments