Soluții naturale de curățare a geamurilor

by Adrian Topor

Solutii naturale de curaatare a geamurilor. Curățarea geamurilor este unul dintre lucrurile pe care le neglijăm cel mai des. Pentru că uităm și pentru că este obositor, dar mai ales pentru că este dificil să le facem să strălucească așa cum ne dorim.

Pentru a nu avea probleme în acest sens, ar fi bine să le curățați frecvent și, înainte de a trece la spălarea în sine, se recomandă să îndepărtați excesul de praf și să folosiți apă și alte ingrediente naturale pe care le ai deja în casa.

Un sfat general: apa cu prea mult calcar poate lăsa urme pe ferestre. Deci, este mai bine să folosiți apă distilată și să renunțați la apa de la robinet. Astfel toate ferestrele vor străluci fără prea multă muncă și murdăria se va lipi mai puțin ușor, lăsând geamurile mai curate mai mult timp.

Iată 5 soluții naturale pentru curățarea geamurilor

1) Apă caldă sau alcool și ziare

După curățarea geamurilor, se poate observa praf sau scame. În loc să folosești o cârpă, ar trebui să folosești o foaie de ziar. Așa este, hârtia din ziar conține plumb și este o soluție rentabilă pentru a face geamurile perfect curate. Umeziți foaia cu apă caldă sau alcool și veți obține o soluție naturală și economică. Spre deosebire de apă, alcoolul se usucă mai repede, așa că, pentru un rezultat perfect mai rapid, vă recomandăm utilizarea acestora din urmă.

2) Solutii naturale de curaatare a geamurilor. Apă caldă, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și alcool

Pentru a curăța geamurile foarte murdare, veți avea nevoie de o soluție naturală cu adevărat puternică. Amestecul de pregătit acasă este foarte simplu. Într-un vaporizator trebuie să amestecați: apă caldă, bicarbonat de sodiu, câteva picături de suc de lămâie și puțin alcool. După ce amestecați puternic spray-ul, folositi foaia de ziar.

3) Oțet alb și o cârpă din microfibră

Oțetul este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru curățarea casei. Deoarece este un excelent degresant, va putea elimina toate petele de pe geamuri cu o cârpă din microfibră. Înainte de spălare, îndepărtați praful de pe suprafețe și spălați-le cu oțet. Pentru a prepara această soluție, adăugați un pahar de oțet alb într-un litru de apă. Dacă nu aveți o pânză din microfibră, puteți utiliza o bucată de țesătură de bumbac.

4) Solutii naturale de curaatare a geamurilor. Apa, amoniacul și un ziar

Amoniacul este excelent pentru curățarea perfectă a geamurilor casei. Trebuie doar să adăugați un capac din acest lichid într-un litru de apă și cu ajutorul ziarului veți elimina toate petele. Procedați în mișcări circulare și, dacă este necesar, treceți si a doua oară.

5) Regula generală

Evitați întotdeauna să spălați geamurile când soarele bate in ele, deoarece reflectarea luminii vă împiedică să vedeți petele. Pentru un efect care durează mai mult, nu uitați să coborâți jaluzelele în caz de ploaie și nu așteptați mult timp pentru a le curăța.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments