Şoimii Lipova câştigă derby-ul şi e favorită la promovare

Şoimii Lipova câştigă derby-ul şi e favorită la promovare

Sabău e mulţumit de echipă: “Cupa, specialitatea Lipovei!”
Dumitru Copil, primul transfer notabil al Lipovei
Suferindă în amicale, Lipova promite puncte în campionat

Şoimii Lipova a câştigat şi derby-ul cu Metalurgistul Cugir, scor 1-0 şi e, acum, mare favorită la promovare, din seria a IV-a a eşalonului terţ fotbalistic. Deşi mai e drum lung până departe, iar lipovanii nu vorbesc despre aşa ceva, e clar că trupa lui Flavius Sabău e la această oră principala forţă a campionatului, cu punctaj maxim pe teren propriu, la…Pâncota.

Duelul de astăzi, cu principala contracandidată, a fost destul de echilibrat şi încins, nu cu multe faze de poartă, dar cu un fotbal bun şi cu o echipă gazdă mai insistentă încă din prima repriză. Rusu şi Stoin, ambii în două rânduri şi Mădălin Popa l-au pus la încercare pe portarul Metalurgistului, în vreme ce oaspeţii au replicat prin Dicu şi Dican, dar Flip a fost la post.

Partea a doua s-a jucat în acelaşi ritm, cu ambele echipe încercând să dea lovitura. Neagu şi Dohotariu au creat ceva pericol la poarta „şoimilor”, Sulea şi Trabalka replicând imediat, fără a modifica însă tabela. Sabău a schimbat din nou în atac, iar mutarea cu Vasinc s-a dovedit câştigătoare.

Mai întâi, portarul Lipovei a salvat de la rădăcina barei mingea expediată din lovitură liberă de la 25 de metri, de Itu (min.75), după care a căzut şi golul, decisiv în stabilirea câştigătoarei. Era minutul 80, atunci când Trabalka şi Vasinc reuşeau un un-doi ce pune pe picior greşit apărarea adversă, iar nou intratul a marcat cu un şut plasat, la colţul lung.

Cugirul a încercat să preseze pe final, dar nu a reuşit mare lucru, Filip având emoţii doar la lovitura de cap a lui Dican. Trabalka putea încheia şi mai rapid conturile, dar şutul său a trecut puţin peste poartă.

Vasinc, gol de trei puncte în derby!

Victorie extrem de preţioasă pentru liderul detaşat din C4, Şoimii Lipova, echipă care pune acum întrea ea şi Metalurgistul nu mai puţin de 9 puncte. Au rămas însă doar 5 faţă de nou promovata din Dumbrăviţa, care continuă să surprindă şi ea, 2-1 acasă cu Unirea Alba Iulia.

Flavius Sabău a început meciul în formula: D.Filip – Stoin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană (89 Burlă), M. Popa, Dobrean, D.Rusu (88 Buta) – Sulea (69 Vasinc), Trabalka (83 S.Popa).

Tot astăzi, Naţional Sebiş a remizat acasă, 0-0, cu FC Avrig, după un meci în care ambele echipe şi-au creat numeroase ocazii de gol, dar portarii au fost în zi de graţie. Trupa de pe malul Crişului Alb pierde însă două puncte şi pare că plecarea lui Cojocaru lasă urme la nivel de joc.

Sâmbătă urmează să joace, tot acasă, celelalte două echipe arădene: Crişul primeşte vizita codaşei CSM Lugoj, iar Cermeiul are meci cu FC Hunedoara.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0