Liga a III-a: Şoimii Lipova, blocată în podgorie de reduta Devei

by Sorin Haut

Şoimii Lipova a obţinut, astăzi, doar o remiză acasă, 1-1 cu Cetate Deva, în etapa a cincea din “C4”, la capătul unui meci în care s-a trezit abia după pauză, dar a şi fost dezavantajată de arbitri. Deşi pornea clar cu prima şansă, echipa pregătită de Flavius Sabău a fost surprinsă în podgoria pâncotană după o jumătate de oră, când Toiu a deschis scorul dintr-un penalty comis de Nagy. “Şoimii” au făcut o primă parte cenuşie, dominând haotic, cu puţine ocazii la poarta devenilor, Filimon şi Vlad având două şuturi ce au ocolit poarta în primele 45 de minute. Scenariul partidei s-a schimbat radical în mitanul secund şi fără să mai aibă ce pierde, Lipova s-a aruncat în atac. Cu Istrate introdus în locul lui Bercu, schimbare cu caracter evident ofensiv, gazdele şi-au creat o primă mare ocazie în minutul 49, când Sulea a fost blocat in extremis. Acelaşi Istrate a trimis în minutul 56 în transversală, din lovitură liberă de la 20 de metri, ocazie care a anunţat golul egalizator marcat de Vlad.

Două bare şi un un penalty refuzat!

A fost un şut plasat din 12 metri, în minutul 68, în urma unei acţiuni prelungite de atac, la care au mai contribuit Rusu şi Sulea. Minutul 86 trebuia să aducă un penalty în contul Lipovei, dar centralul Cristian Vieru din Cisnădie a lăsat avantaj pe o minge pasată în spate, deşi Rusu a fost busculat clar în careu! Până la final, Şoimii şi-a mai creat o şansă mare, Banyoi luând şi el la ţintă bara transversală, cu un şut din marginea careului, în prelungiri. S-a terminat 1-1, rezultat puţin nedrept pentru lipovani, care însă au plătit tribut unei prime reprize fără ocazii şi apoi, impreciziei în faţa porţii pe final. Sabău a trimis pe teren următoarea formulă: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu (46 Istrate), Filimon – Prună, Dobrean, M.Popa, D.Rusu – Vlad (83 Banyoi), Sulea. Concluzia meciului o trage chiar antrenorul Lipovei:

Sabău: “Un joc bun, dar avem încă limite”

“Ne-am dominat adversara atât ca posesie cât şi ca ocazii, cu toate că prima repriză a fost ceva mai slabă. Am avut şanse mari pe final, cu două bare şi un penalty clar refuzat, nici nu am mai văzut până acum în viaţa mea avantaj la minge înapoi, după un fault în careu. Per total, am făcut un joc bun, dar nu pot fi chiar mulţumit, pentru că avem limite şi încă sunt unii jucători care nu s-au integrat aşa cum aş vrea eu. Sunt puţin dezamăgit după acest start de campionat, însă mergem mai departe.”  Flavius Sabău ştie ce îi lipseşte echipei sale, cele cinci puncte în tot atâtea etape şi poziţia în subsolul clasamentului fiind fără îndoială nemulţumitoare:

Carenţele “şoimilor”, în startul stagional

“Ne lipseşte un om de gol, plus un fundaş central de picior stâng, e clar că faţă de sezonul trecut s-au schimbat destul de mult datele problemei. Nu e neapărat mai tare seria, ci ne-au plecat patru jucători de bază, au venit alţii, iar până când se vor integra cei noi şi vor da randament, până când vor juca exact ceea ce vrea eu, va mai dura puţin timp. Etapele însă trec şi nimeni nu ne aşteaptă, dar ne-am asumat asta când am vândut jucători importanţi.”  Etapa viitoare urmează un duel arădean pentru Lipova, împotriva conjudeţenei din Chişineu Criş, meci programat în deplasare:

Un nou duel arădean, cu Crişul

“În contextul începutului de campionat, obiectivul e reconstruirea echipei, dezvoltarea cât mai bună a jocului şi bineînţeles rezultate pozitive. Ne aşteaptă un nou meci greu, la Crişul, cred că dacă ne vom ridica la nivelul evoluţiei din repriza a doua din partida cu Deva, vom putea obţine un rezultat bun în această deplasare”, conchide antrenorul Lipovei.

 

 

 

 

Facebook Comments