Șoferul turc prins cu 20 de kilograme de cocaină la Nădlac, trimis în judecată

by Florian Popa

Cetăţeanul turc care a fost prins, în august 2018, de poliţiştii de frontieră cu cinci tone de substanţă utilizată pentru fabricarea heroinei, precum şi 20 de kilograme de cocaină cu o puritate de 99 la sută. A fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Încă de la comiterea faptei, bărbatul se afla în arest preventiv.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului A. Y., cetăţean turc, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni ilegale cu precursori de droguri”, a anunţat, miercuri, DIICOT.Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, în august 2018, bărbatul s-a prezentat la controlul de frontieră de la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, pe sensul de intrare în România, în calitate de şofer al unui ansamblu rutier înmatriculat în Georgia, format din cap tractor şi semiremorcă.

Procurorii au stabilit că bărbatul este angajat la o societate comercială cu sediul în Batumi – Georgia, societate care are ca obiect de activitate transportul de mărfuri.

”În urma controlului ansamblului rutier, organele poliţiei de frontieră au depistat, sub patul şoferului amplasat în cabina capului tractor, o geantă din material textil, de culoare neagră, în care se aflau 20 pachete având logo-ul ”DIAMOND, care conţineau cantitatea de 20018,7 grame cocaină”, a precizat DIICOT.

De asemenea, în semiremorcă au fost identificate cinci butoaie, protejate cu armură metalică şi material OSB, cu capacitate de 1000 litri fiecare, care conţineau cantitatea totală de 5000 litri anhidridă acetică, un precursor de droguri. Din cantitatea descoperită s-ar fi putut obţine o tonă de heroină.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

 

Facebook Comments