Societățile Primăriei Arad sunt pe butuci. ZERO lei din dividende în 2018

Societățile Primăriei Arad sunt pe butuci. ZERO lei din dividende în 2018

Biblioteca achiziționează „carte școlară” pentru elevii din județ
Peste 20 de arădeni au ajuns la spital, intoxicați cu ciuperci culese din pădure
Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, în Parcul Reconcilierii din Arad

Primarul Gheorghe Falcă a reușit, în cei aproape 14 ani de când conduce municipiul Arad, să pună pe butuci societățile subordonate CLM. Două dintre societățile pe care Primăria le avea în subordine în 2004, atunci când Gheorghe Falcă a preluat administrarea orașului, sunt deja istorie, fiind falimentate. Este vorba despre Salubritate SA, care a trebuit să facă loc firmelor de salubritate agreate de partid, și de Regia de Drumuri Municipale, care a fost desființată din același motiv, fiindcă încurca firmele de casă care se ocupau cu asfaltări.

Societățile CLM care au supraviețuit tentativelor de falimentare din partea administrației portocalii nu se simt nici ele prea bine, ba din contră, unele acumulează an de an datorii la buget, cum este cazul CET. Starea societăților Primăriei este oglindită și de valoarea dividendelor preconizate a fi vărsate la bugetul Aradului de către aceste firme. Cu excepția Companiei de Apă, unde Primăria Arad deține trei la sută din acțiuni, societate care va da dividende de 4000 de lei municipiului Arad, nicio altă societate CLM nu dă dividende în 2018. Probabil, nici Compania de Apă n-ar fi avut profit, dacă CLM ar fi fost acționar majoritar, iar Gheorghe Falcă ar fi dictat politica firmei.

Recons, Compania de Transport Public, Târguri, Oboare și Piețe SA, CET și Gospodărirea Comunală vor acorda dividende ZERO, în 2018. Semn că în municipiul Arad, la nivelul societăților CLM există o practică unitară, iar managementul e la fel de performant la fiecare societate.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0