Şoc la Roland Garros: o puştoaică a spulberat-o pe Halep!

by Sorin Haut

Simona Halep (3 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros, joi, după ce a pierdut în faţa americancei de 17 ani Amanda Anisimova (51 WTA), scor 2-6, 4-6. Partida dintre cele două era programată iniţial pentru miercuri, ora 15:00, însă ploaia de la Paris a făcut imposibilă desfăşurarea jocurilor de la Roland Garros. Jocul dintre Halep şi Anisimova a început astăzi, în jurul orei 13, iar americanca a surprins-o vizibil pe Halep.

Cu un joc foarte variat, lovituri în forţă şi precise, Anisimova nu i-a dat nicio şansă Simonei în primul set, surclasând-o pe româncă la aproape toate capitolele, precum lovituri direct câştigătoare, erori neforţate, puncte câştigate la fileu sau puncte câştigate pe serviciu. Americanca a făcut două break-uri, adjudecându-şi primul set cu scorul de 6-2, după doar 27 de minute.

Actul secund a fost mult mai competitiv, în ciuda faptului că Anisimova începuse din nou ideal şi conducea cu 3-0. Simona a revenit şi a egalat la patru, după 4-1 pentru americancă, realizând primul său break după aproape o oră de joc. Halep a fost aproape să servească pentru set, însă a ratat mingea de break care ar fi dus scorul la 5-4 în favoarea ei.

Americanca a făcut break-ul decisiv şi a obţinut calificarea în semifinale fără a avea vreun set pierdut la această ediţie. În penultimul act, tenismena de 17 ani o va întâlni pe Ashleigh Barty (8 WTA). Astfel, Simona Halep părăseşte în faza sferturilor de finală turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat anul trecut.

Halep se prăbuşeşte în clasament: de luni coboară pe locul 8 WTA!

Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA, după înfrângerea cu Amanda Anisimova (2-6, 4-6). Românca de 27 de ani a început Openul francez pe locul 3 și începând de luni ea va coborî pe poziția a opta.

În acest moment, în ierarhia LIVE, Simona are 3.963 de puncte și nu poate coborî mai mult. Singurele jucătoare care sunt clasate mai slab și mai sunt prezente la Paris sunt Johanna Konta și Marketa Vondrousova.

Chiar dacă s-ar impune la Paris, niciuna nu ar putea să o mai depășească pe româncă.

Facebook Comments