Simona Halep – Victoria Azarenka e cel mai captivant meci de astăzi, de la Wimbledon

by Andreea Radu

De ce Simona Halep – Victoria Azarenka, în turul 3 la Wimbledon, azi, de la 17:30, este meciul momentului în tenis?

Zece jucătoare care au fost pe prima poziție în ierarhia WTA au început Wimbledonul pe tabloul principal feminin.

Între acestea sunt Victoria Azarenka și Simona Halep, care au reușit să atingă turul al treilea, iar una dintre ele va fi prezentă în săptămâna a doua la All England Club.

În trecut, bielorusa a reușit de cinci ori acest lucru, iar românca de trei ori. În materie de cel mai bun rezultat pe iarba londoneză, ambele au atins semifinalele: Simona Halep în 2014, iar Victoria Azarenka în 2011 și 2012.

Între Simona și Victoria Azarenka nu mai există secrete, s-au întâlnit de patru ori, iar scorul general este de 2-2.

„E o jucătoare foarte constantă, nu cred că jocul ei arată altfel, doar că e foarte solidă. E foarte bună de pe linia de fund, e inteligentă, se deplasează foarte bine, dă înapoi multe mingi. Am avut câteva meciuri interesante. E, cu siguranță, o adversară dificilă și extrem de constantă în rezultatele de-a lungul ultimilor ani”, a spus Azarenka la conferința de presă.

Ea a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă după ce s-a întors la tenis: o dispută epuizantă în tribunale pentru custodia micuțului Leo cu tatăl acestuia.

Însă lucrurile pare că s-au rezolvat, iar Vika se poate concentra și pe sportul care i-a adus două trofee de Mare Șlem și 51 de săptămâni în postura de lider mondial.

Sursa: gsp.ro

Facebook Comments