Sentimentele negative, un prim pas spre orbire

Sentimentele negative, un prim pas spre orbire

9 martie – Ziua mondială a rinichiului
Cum poți să slăbești fără un efort prea mare
FOSTUL MINISTRU DACIAN CIOLOS, AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL

Boala poate fi considerata un sprijin pentru noi, un semnal de alarma care ne avertizeaza ca drumul pe care mergem este gresit si ca ar trebui sa facem ceva sa îl schimbam. De asemenea, este un dezechilibru energetic si spiritual menit sa ne ajute în planul evolutiv. Acceptand ca drumul pe care suntem este în dezavantajul nostru este primul pas spre îndreptarea lucrurilor!

Pierderea vederii prin rautate

Apoi,urmatorul pas este sa cerem îndrumare divina pentru a gasi drumul corect,pentru a restabili legatura care ar trebui sa existe în permanenta între noi si Dumnezeu. Cat timp aceasta legatura este fragila sau este pe cale sa se rupa, boala nu se va vindeca de la sine.

Cu cat acumulam mai multa iubire în suflet pentru Creator,cu atat El intervine mai rapid pentru a ne vindeca sufletul si apoi corpul. Un suflet bolnav este un suflet care nu traieste prin si pentru Dumnezeu. Acest suflet s-a atasat prea mult de partea materiala sau de alte aspecte ale vietii (partener,functii, situatii etc) uitand sa pastreze în permanenta iubirea pentru Cel care l-a creat.

Invidia si ura pot duce la pierderea vederii
În plan spiritual, ochii indica o anumita atitudine de indiferenta fata de cei apropiati. Persoana în cauza refuza sa îi ajute sau sa le vada problemele cu care se confrunta, desi poate ar avea chiar mijloacele necesare sa îi ajute, daca ar vrea.

Miopia este generata de ura fata de apropiati, de nemultumirea fata de ei si fata de sine si, uneori,chiar de sentimentele de invidie. Daca la acestea se adauga dispretul si neputinta de a ierta unele fapte din trecut, vederea se slabeste si se ajunge pana la orbire ,daca persoana nu îsi schimba atitudinea.

Trebuie adaugat aici ca iubirea fata de lume pusa mai presus decat cea fata de Dumnezeu duce,de asemenea, la pierderea vederii.

Singura solutie : întoarcerea catre Dumnezeu cu toata iubirea noastra

Desi toata lumea spune ca Dumnezeu este pe primul loc înainte de orice, practica a dovedit ca nu este chiar acesta adevarul, dovada ca persoanele în varsta,care încep sa se ataseze din ce în ce mai mult de cele pamantesti, îsi pierd încet-încet vederea.

Teama de moarte le schimba comportamentul si,în plus, sanatatea subrezeste, iar organismul nu mai raspunde la fel solicitarilor.Toate acestea sunt dezechilibre ale relatiei cu divinitatea si exprima un puternic atasament fata de viata.

Odata sesizate aceste dezechilibre,se poate reveni la starea normala de sanatate prin dezvoltarea iubirii fata de Creator, prin post si rugaciune, prin întelegerea faptului ca viata este un cadou temporar de care trebuie sa ne bucuram clipa de clipa.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0