Secretele japonezilor în materie de slăbit

by Dana B.

Secretullongevitatii, sanatatii si nivelului scazut al obezitatii in randul japonezilor este regimul alimentar pe care acestia il adopta.

Soia, peste si legume din belsug

Legumele crucifere (varza, conopida, broccoli) sunt consumate de catre japonezi de cinci ori mai des decat o fac alte popoare, iar acest obicei are un efect benefic asupra sanatatii, acestea avand un important rol impotriva cancerului, spune specialistul in alimentatie Corina Zugravu, potrivit evz.ro. In plus, alimentatia lor este bogata in acizi grasi omega-3, dat fiind faptul ca se consuma la ordinea zilei peste oceanic si alge, care sunt si surse importante de minerale.

Orezul, inlocuitor de succes pentru paine

Japonezii prefera orezul, in locul painii albe, care are un continut caloric mare, contribuind la cresterea ingreutate. Mancand orez, obtii mai usor senzatia de satietate.

Portii reduse si aspect apetisant

Vasele folosite de japonezi sunt mai mici decat cele utilizate de alte popoare, ceea ce reduce automat portiile. Cantitatile mari de mancare servite la masa, uneori fara sa constientizam, sunt principalul vinovat pentru obezitate, arata specialistul citat de sursa mentionata.

Fara ulei

Prajitul alimentelor in baie de ulei nu se numara printre obiceiurile japonezilor, acestia preferand alimentele gatite la abur sau trase la tigaie, pentru a nu altera proprietatile nutritive. Singurul pe care il folosesc, in cantitati mici, este uleiul de rapita.

Cum poţi slăbi cu orez

Se fierb zilnic 500 de grame de orez de buna calitate, integral şi după ce fiertura se răceşte, se adaugă câteva murături tocate, precum o gogonea, două – trei buchetele de conopidă, un castravete murat, un sfert de pepene mic sau o prună murată, ori două trei foi de varză murată. Poate fi ales si soiul de orez asa zis „lipicios”, negru, care are un continut caloric scazut si este foarte sanatos si gustos. Cantităţile de murătură sunt la bunul simţ, astfel încât să nu aglomereze sau săreze prea mult orezul şi amestecul să aibă un gust plăcut. Deci în principiu, se aleg murăturile preferate sau se alternează zilnic, pentru diversitatea gustului.

Cei care iubesc ghimbirul murat îl pot adaugă în amestec. Acesta poate fi preparat acasă, amestecat în borcan cu celelalte murături, cărora le împrumută gustul uşor picant; însă se găseşte şi la supermarket în borcan, preparat după metode tradiţionale asiatice, chinezeşti sau japoneze. Murăturile pot fi înlocuite şi cu legumele că atare, crude ori fierte, însă japonezii le preferă pentru aportul lor de probiotice extreme de preţios, obţinut prin fermentaţie. Persoanele cardiace, hipertensive, supraponderale sau obeze, care trebuie să slăbească pentru a-şi salva sănătatea şi a reduce marea presiune asupra inimii de a iriga întregul sistem circulator supradimensionat, dacă recurg la aceatsa dietă timp de 7-10 zile ar trebui să desăreze murăturile înainte de a le amesteca cu orezul şi să adauge alte legume simple, precum dovlecei fierţi simpli.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments