SCRISOARE DESCHISA A LUI CRISTIAN MURESAN CATRE MEMBRII FEDERATIEI DE MOTOCICLISM

by Sida Voicu

Dragi membri ai FRM, vreau sa va asigur ca luptele declansate pentru conducerea federatiei nu vor afecta derularea calendarului competitional 2014 pe care-l cunoasteti, deoarece presedintii comisiilor si cei angajati, sunt si vor fi in functii si si-au organizat temeinic munca.

Sunt doar patru asemanari intre mine si contracandidatul meu : pasiunea, afacerile, faptul ca avem masini Q 7, el alb si eu negru, {ultima fiind doar o problema de gust} si neincrederea reciproca.
Deosebirile in schimb sunt evidente pentru majoritatea cluburilor, dar le voi descrie pe cele principale, pentru cluburile care nu au inteles ce se petrece, sau sunt in expectativa.
Explicatia mea este simpla si verificabila.
Am fost ales de 2 ori in aceasta functie. Nu am venit cu o lista a unei structuri pe care sa o votati si eu sa o conduc asa cum ma taie capul.
Nu mi-am transferat un sportiv in alt club, ca sa poata fi si el ales si eu sa am majoritati in biroul federal.
M-am supus prevederilor regulamentare si am facut parte din birouri federale cu membri alesi de ramuri si de adunarea generala, asa cum a considerat.
Deci toti cei cu care am lucrat si fiecare in parte au fost pe picioarele lor, in asa fel incat sa nu existe decizii partizane.
Biroul federal are toata puterea si membrii sai au vot egal.
In realitate, cei cu care lucrez m-au ales ei pe mine si sub nicio forma, nu i-am ales eu singur pe ei, asa am ajuns sa ocup acest post onorabil.
Contracandidatul meu propune o lista de 5 viitori membri ai biroului federal, pe baza careia considera ca va obtine o majoritate decizionala, prin care oricand  poate lua decizii partizane, adica nu in interesul comun.
Din lista contracandidatului meu, in afara propriului sau sportiv Ionut Mistode, face parte si Florian Pop pe care-l consideram toti sportiv de exceptie, dar care prin demisia din biroul federal din luna decembrie, la ceremonia de la Timisoara, pentru ca nu a fost pus pe picior egal cu descendenta sportiva a familiei Pascota la ea acasa si cu familia integral motociclista Vrajitoru, greu incercata de soarta si pentru ca nimeni nu l-a propus ca membru in comisia de motocros, desi functia detinuta in biroul federal era mult mai inalta, lasa mari semne de intrebare cu privire la orgoliu si la capacitatea de a fi altruist si a face ceva in interesul general.
In aceasta lista il regasim pe Mani Gyenes, care nu este un sportiv oarecare, este un nou maestru al sportului, este un prieten al tuturor.
Realizez ca nu i-a fost usor sa faca aceasta alegere, fiind extrem de corect si cred ca i-au fost prezentate argumente puternice, dar nu si scopul real.
Este regretabil pentru mine, ca pe un sportiv, a carui performanta in off-road este varf in Romania, plin de glorie, modestie si respect, nu am reusit sa-l fac sa inteleaga ca participarea la Dakar si Romaniacs, oricat de cunoscute ar fi la nivel mondial, nu sunt etape mondiale si nu pot fi finantate legal de federatie, iar participarea la Six Days poate fi facuta si am si facut-o cu sume pe care personal le-am solicitat MTS si obtinut si au fost completate din venituri proprii.
Nu am reusit sa-l fac sa inteleaga ca niciodata copilul meu, nu a fost finantat din banii alocati federatiei si nici nu am solicitat vreodata vreo suma de la FRM.
Deasemenea nu am solicitat niciodata titlul de maestru al sportului pentru copilul meu si ca atare nu-l detine.
Am fost propus pentru inca un mandat, din postura in care de 15 ani, am finantat cu banii mei personali etape de campionat national, est european, european si mondial, de super-moto, pe propriul circuit, precum si antrenamente zilnice si competitiile campionatelor de copii, fara taxe de circuit. Deci nu am facut afaceri cu federatia, ci m-am implicat in interesul federatiei si al dezvoltarii acestui sport.
Contracandidatul meu afirma ca a facut cel mai tare “campionat privat” de viteza cu 80 de piloti la start, dar care nu este in calendarul nimanui, iar din cei 80 de piloti, aproximativ 70 nu au licenta vreunui sport, deci nu pot fi numiti sportivi.
Ce este atunci aceasta intalnire privata ? Efectiv este o afacere, iar pilotii sunt de fapt simpli clienti, care in majoritate declara pe net, ca nu vor sa participle in niciun campionat, ci doar intrun simplu track-days !
Dorinta publica este de a castiga federatia, pentru a le acorda dreptul sa ofere si titlul de campion national, ca sa creasca afacerea.
Ce asociere poate fi intre un sportiv de varf, care respecta tot si o grupare care n-are si nu respecta reguli, dar care acuza ca nu se respecta regulile ?
Despre ultimul candidat Ciprian Popescu nu am nimic de spus, pentru ca este tuturor cunoscut, in special prin accesele de despotism, chiar si fata de copiii federatiei.
Indiferent cat de mult am luptat, bugetele acordate sportului sunt mici, sponsorii nici macar nu-si mai fac agende si calendare personalizate, banii disparand din piata in general.
Suntem toti suparati si ne simtim neimpliniti de nivelul finantarii sportului din Romania, dar spre deosebire de cei ce-mi sunt impotriva, imi doresc o federatie puternica, care sa functioneze si fara banii de la stat. Opozitia mea doreste o federatie slaba, fara proceduri de autofinantare, in care sa-si dezvolte sisteme din care ei castiga bani, iar federatia sa devina ceva care sa traiasca dupa regulile lor.
  Fara varfurile Florian Pop si Mani Gyenes, poate spune cineva ce au facut ceilalati trei pentru federatie in ultimii ani ?
Competitii private ? Circuite care nu sunt destinate campionatelor ? Propriile afaceri – competitii ?
Realitatea o cunoasteti cu totii. Actuala conducere a FRM a sustinut  o medie de peste 70 de competitii nationale anuale si a adus Romania pe harta competitiilor internationale de inalt nivel, prin organizarea impreuna cu cluburile afiliate a etapelor de campionat mondial, european, est european si MACEC.
Toate au fost realizate din pasiunea pentru motosport.
sursa: www.rorace.ro
Facebook Comments