Sărbătoarea muzicii, la Muzeul Memorial din Șiria

Sărbătoarea muzicii, la Muzeul Memorial din Șiria

SAMBATA SEARA, FILARMONICA DE STAT ARAD PREZINTA UN CONCERT DE LAUTA
ABUZURILE DIN FILARMONICA ARAD VOR FI PREZENTATE NOULUI MINISTRU AL CULTURII
DIRECTORUL ASOCIATIEI „ARAD CAPITALA CULTURALA EUROPEANA 2021” RASPUNDE ACUZELOR CONSILIERULUI CATALIN LAZURCA

Comemorarea morții compozitorului Emil Monția (06 ianuarie 1882-16 februarie 1965), a prilejuit întâlnirea tinerilor cu trecutul și valorile acestuia, la muzeu, un eveniment de excepție, organizat împreună cu elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic Pâncota (prof. Potre Andreea, prof.Ieudean Mihaela, prof. Ciausu Bianca).

”Pornind de la expoziția, care ilustrează ascensiunea artistică a compozitorului arădean, elevii au descoperit frumusețea și sublimul muzicii lui Emil Monția, autenticitatea și farmecul acesteia, prin intermediul a două dintre cele mai cunoscute romanțe, care fac parte din colecția muzicală monţiană, intitulate ”În adâncul sufletului meu”, romanță din opera ”Fata dela Cozia” pentru voce și pian, text/muzică de Emil Monţia și ”Pe placul inimei”, romanță pentru voce și pian, pe versurile Aureliei Păcaţian – Rubenescu/ muzica de Emil Monţia” – Laura Mateș, muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

Expoziția permanentă, dedicată vieții și activității compozitorului Emil Monția, a fost amenajată de către specialiștii muzeului județean în anul 1970, la castelul Bohuș din Șiria, în cadrul Muzeului Memorial „Ioan Slavici şi Emil Monţia”.

Eveniment cultural realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Facebook Comments

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0