Saramură de pește, numai bună de încercat astăzi

by Adrian Topor

Cum de Buna Vestire avem dezlegare la pește, vă propunem o rețetă de saramură de pește cu care chiar nu aveți cum să dați greș.

INGREDIENTE

  •  4 bucati medalioane de crap/macrou
  •  1 bucata ardei iute
  •  4 roşioare mici
  •  1 legatura marar uscat
  •  2 bucati căţei usturoi
  •  10 bucati boabe piper
  •  2 bucati frunze dafin
  •  1 praf sare

MOD DE PREPARARE

 1. Într-o oală, se pune un litru de apă la fiert cu boabele de piper, sare, frunze de dafin, ardei iute tocat şi roşioare. Se lasă să fiarbă 10 minute şi se dă deoparte. Se adaugă mărarul tocat mărunt.

2. Pe grătarul încins se frig medalioanele de peşte şi, pe măsură ce se rumenesc, se scot şi se pun într-un vas. Se presară felioare de usturoi.

 3. Se toarnă zeama fiartă cu roşiile şi se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.

Păftă bună!

 

Facebook Comments