România debutează fabulos la Euro 2019! Arădeanul Petre, printre marcatori

by Sorin Haut

Naţionala de tineret a României are un start fabulos, la Campionatul European de fotbal, din Italia şi San Marino! Susţinuţi admirabil de mii de suporteri români prezenţi în tribune, „tricolorii” pregătiţi de Mirel Rădoi au zdrobit, în această seară, redutabila reprezentativă a Croaţiei, văzută drept favorită înaintea partidei de al Seravalle. Aşa cum a promis, România a făcut un meci mare, iar Puşcaş, dintr-un penalty acordat cu VAR, în minutul 11, Ianis Hagi, minutul 14, Băluţă, minutul 66 şi arădeanul Adrian Petre, minutul 90, au adus o primă victorie la acest turneu final, 4-1. La 2-0, croaţii au punctat prin vedeta Vlasic, stabilind scorul pauzei, 2-1.

Naţionala noastră a avut un debut şi un final de meci entuziasmant, fostul utist Petre, acum la Esbjerg (Danemarca), marcând în prelungiri, la o centrare a lui Manea, după ce intrase pe teren în minutul 89, în locul lui Puşcaş. Golul său a fost validat tot cu tehnologia VAR, asistenul scoţian ridicând în primă fază fanionul, pentru o poziţie de ofsaid.

Un alt arădean, Dennis Man, a fost titular şi s-a remarcat în destule acţiuni ofensive tricolore. Fotbalistul lui FCSB s-a ales cu un galben, iar în minutul 83 a fost înlocuit de Darius Olaru. Rădoi a început cu: Radu – Manea, Pașcanu, Nedelcearu, Ştefan – Băluţă, Cicăldau – Man (83 Olaru), Hagi, Ivan (71 Coman) – Puşcaş (89 Petre).

În următorul meci din grupa C, România întâlnește Anglia, vineri, 21 iunie, de la ora 19:30 şi apoi Franţa, luni, 24 iunie, ora 22, marile favorite ale grupei C. Ambele meciuri se vor disputa la Cesena, pe stadionul Dino Manuzzi. Vă reamintim că în semifinale se califică câştigătoarele celor trei grupe, plus cel mai bun loc 2. (foto: uefa.com)

 

Facebook Comments