Ingrediente
250 gr margarina, 650 gr faina, 150 ml apa minerala, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr zahar farin, 350 gr prune , 1 lingurita scortisoara, 1 lingura fulgi de ovaz, 1 praf de sare.
Mod de preparare
- Faina , zaharul , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala si margarina rece cubulete se pun intr-un vas.
- Ingredientele se amesteca bine pana obtinem un aluat usor de modelat.
- Din aluatul obtinut se opreste un sfert pentru decor. Restul de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in strat uniform.
- Peste foaia de aluat se adauga gemul de prune amestecat cu scortisoara.
- Restul de aluat se amesteca cu fulgii de ovaz si se razuie pe toata suprafata prajiturii.
- Se coace la foc potrivit cca 40 min pana decorul din aluat va deveni usor auriu.
- Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza dupa preferinta.
Prajitura cu gem si scortisoara se serveste alaturi de ceai sau cafea.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
Facebook Comments