RETETA ZILEI: PRAJITURA DE POST CU GEM SI SCORTISOARA

by Cristian Dobre

Ingrediente

250 gr margarina, 650 gr faina, 150 ml apa minerala, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr zahar farin,  350 gr prune , 1 lingurita scortisoara, 1 lingura fulgi de ovaz, 1 praf de sare.

Mod de preparare

  1. Faina  , zaharul  , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala si margarina rece cubulete se pun intr-un vas.
  2. Ingredientele se amesteca bine pana obtinem un aluat usor de modelat.
  3. Din aluatul obtinut se opreste un sfert  pentru decor. Restul de aluat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in strat uniform.
  4. Peste foaia de aluat se adauga gemul de prune amestecat cu scortisoara.
  5. Restul de aluat se amesteca cu fulgii de ovaz si se razuie pe toata suprafata prajiturii.
  6. Se coace la foc potrivit cca 40 min pana decorul din aluat va deveni usor auriu.
  7. Se lasa sa se racesca complet apoi  se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu gem si scortisoara se serveste alaturi de ceai sau cafea.

Pofta Buna!

 

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Facebook Comments