Rețeta zilei: Pleurotus la tigaie

by Cristian Dobre

Ingrediente :

  • 500 gr ciuperci Pleurotus;
  • 1 lingura otet balsamic;
  • 1 lingura sos soia / 1 lingurita sare neiodata;
  • 1 lingura ulei masline;
  • 3 fire de usturoi verde;
  • 1 lingura de cimbru uscat;

Mod de preparare :

  • Se spala si curata ciupercile;
  • Intr-un bol, se marineaza cu otetul balsamic, sosul de soia (sarea) si uleiul de masline; se lasa la frigider pentru cateva ore (eu, de regula, le pun la marinat de dimineata si le consum la pranz);
  • Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se toarna desupra ciupercile marinate; vor lasa apa si se gatesc pana cand scade apa si ciupercile se rumenesc usor;
  • La sfarsit se amesteca cu usturoiul verde tocat si cu cimbru;
  • Se pot servi alaturi de o salata verde cu de toate : salata, spanac, untisor, leurda;

Sursa: hranatate.ro

Facebook Comments