Rețeta zilei: Plăcintă cu mere, de post

by Adrian Topor

Această delicioasă și savuroasă plăcintă cu mere de post merge de minune în orice zi a săptămânii, dar și la ocazii speciale sau sărbători.

Umplutura de mere aromată cu scorțișoară și blatul fraged de plăcintă se combină perfect, iar gustul dulce-acrișor îi dă o notă aparte și transformă plăcinta cu mere într-un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200ml apă
  • 200ml ulei
  • 6 linguri de zahăr
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • o lingură oțet
  • 500g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1,5kg de mere
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare:

  1. Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare;
  2. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora;
  3. Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin;
  4. Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi;
  5. Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr;
  6. Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.
  7. Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire.
  8. Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm.
  9. Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat;
  10. Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit;
  11. Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare.

Poftă bună!

 

Sursa: paginidebucate.ro

Facebook Comments