Rețeta zilei: Plăcintă cu brânză sărată

by Cristian Dobre

E tare simplu de preparat si e o gustare excelenta, in zilele cand nu stii ce sa mai gatesti. Uite cat de usor se face o placinta cu branza sarata, un preparat pe care il vei savura cu pofta!

INGREDIENTE: 

un pachet foi de placinta, 4 oua, 200 ml ulei, 250 ml iaurt, 200 g branza sarata (tip feta), 200 g smantana, un praf sare, 100 ml apa

MOD DE PREPARARE:

1. Bate ouale cu sarea, apoi adauga treptat uleiul, iaurtul si smantana; omogenizeaza compozitia. Adauga branza sarata cat mai bine maruntita si amesteca bine.

2. Asaza intr-o tava rotunda de placinta 3 foi de placinta bine unse cu ulei (unge-le pe fiecare in parte). Perpendicular aseaza alte 3 foi, si acestea unse cu ulei.

3. Toarna 1/3 din compozitia cu branza pregatita, apoi rupe 1-2 foi de placinta si forteaza-le in compozitie.

4. Peste, toarna inca 1/3 din compozitie si repeta procedeul, pana cand termini compozitia, insa ai grija sa pastrezi 3-4 foi deoparte.

5. La final, intinde ultimele 3-4 foi peste restul de compozitie, iar peste adu capetele foilor de dedesubt, ramase in afara si preseaza totul cat mai bine.

6. Unge placinta cu branza sarata cu ulei, impunge-o din loc in loc pentru a permite aerului cald sa iasa si da-o la cuptor pentru 35 de minute la 200 de grade.

7. Serveste placinta cu branza sarata dupa ce se raceste

Pofta buna!

Facebook Comments