Ingrediente (pentru 5 persoane):
- 10 ciuperci mari,
- 10 linguriţe de ulei,
- 2-3 cepe,
- 1 ardei gras roșu
- sare, piper, pătrunjel verde tocat, zeama de la o lămâie, încă o linguriţă de ulei.
Mod de preparare:
Spălaţi ciupercile în apă cu puţină zeamă de lămâie, apoi lăsaţi-le să se scurgă şi desprindeţi picioruşele de pălării.
Ungeţi cu puţin ulei o tavă, puneţi în ea ciupercile cu gura în sus, adăugaţi sare, piper şi turnaţi în fiecare câteva picături de ulei. Acoperiţi tava şi daţi-le la cuptor să se pătrundă. Când s-au înmuiat, luaţi capacul şi mai lăsaţi-le puţin să se rumenească. Separat, tăiaţi picioruşele cubuleţe şi căliţi-le în uleiul încins împreună cu ardeiul. Lăsaţi-le puţin să se răcească, tocaţi pătrunjelul verde şi amestecaţi-l cu picioruşele şi zeama de lămâie.
Aşezaţi pălăriile rumenite pe farfurii, umpleţi-le cu tocătura de picioaruşe şi serviţi-le reci.
POFTĂ BUNĂ!
Facebook Comments