Răzvan Burleanu: “Meciul cu Suedia este capital pentru România”

by Rusu Flavius

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, că meciul cu Suedia de vineri este capital pentru echipa naţională a României în vederea calificării la Campionatul European din 2020.

„Este un meci capital pentru naţionala României, în primul rând pe noi asta ne interesează. Obiectivul este calificarea, mai exact o victorie cu Suedia, după care cu siguranţă o să reuşim un egal în Spania. Ca să învingem Suedia trebuie să ne dorim foarte mult. Iar în momentul de faţă sunt absolut sigur că staff-ul tehnic şi jucătorii îşi doresc extrem de mult să obţinem această calificare. Putem să legăm două calificări la Campionatul European, iar acest lucru este important, pentru că din spate vine o generaţie tânără foarte bună şi are nevoie de această scenă unde să poată evolua. Adică pe de o parte la un Campionat European, iar apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus preşedintele.

Burleanu a menţionat că se se bucură de revenirea în lotul naţionalei a jucătorilor Constantin Budescu şi Denis Alibec. „Avem nevoie de 11 magicieni în teren cu Suedia, care să facă şi faza ofensivă şi cea defensivă ca să putem să câştigăm. Mă bucur că Budescu şi Alibec au revenit la echipa naţională. Cred că era un pas normal atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu spun eu că a încântat pe fiecare prin execuţiile sale”, a adăugat Burleanu, prezent la evenimentul organizat în vederea preluării oficiale a mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri, 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală şi reprezentativa Spaniei, luni, 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.

Arbitrează italianul Orsato!

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce meciul dintre naţionalele de fotbal ale României şi Suediei, care va avea loc vineri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a EURO 2020, potrivit site-ului FRF.

Arbitri asistenţi vor fi Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar al patrulea oficial a fost delegat Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Daniele Orsato, care va împlini în această lună 44 de ani, este arbitru FIFA din 2010. Orsato este un obişnuit al echipelor româneşti şi al Arenei Naţionale. În 2012, italianul a arbitrat finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid, câştigată de ”câini” cu 1-0.

În decembrie 2012, a oficiat la victoria de senzaţie a echipei CFR Cluj pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor. În 2014, a condus partida Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3, la Ploieşti, în preliminariile Europa League. În august 2016 a revenit pe Arena Naţională pentru meciul FCSB – Manchester City 0-5, din play-off-ul Ligii Campionilor.

AGERPRES

Facebook Comments