Puterea – vitală în alegerea unui grup electrogen, fie el Diesel sau pe gaz

by Andreea Radu

Când este vorba de achiziționarea unui grup electrogen, Diesel sau pe gaz, există un număr impresionant de factori de care trebuie să ținem cont. De la combustibilul folosit și dimensiuni, până la puterea motorului și calitatea carcasei, toate ne influențează decizia de cumpărare – iar pentru a fi siguri că investim corect, trebuie să știm cât mai multe informații despre aceste caracteristici.

În cele ce urmează ne vom concentra atenția asupra puterii furnizate de un grup electrogen, aceasta fiind vitală în ceea ce privește dimensionarea corectă a produsului. Mai exact, puterea generatorului este aleasă în funcție de cea a consumatorilor ce urmează a fi alimentați cu energie electrică, precum și de tipul acestora. În cazul în care nu este cea corectă, atât consumatorii, cât și grupul electrogen se pot deteriora.

Puterea generată de un grup electrogen Diesel sau pe gaz – ce reprezintă?

În cazul unei întreruperi de curent, rolul de sursă unică de electricitate este automat preluat de către grupul electrogen. Cum însă acesta trebuie să alimenteze un anumit număr de consumatori, atunci când puterea lui este prea mică, rezultatele nu vor fi cele dorite.

De aceea, este important ca, înainte de selectarea unui astfel de aparat, să acordăm atenție puterii generate. Dacă în cazul echipamentelor electrice puterea se măsoară în Kilowați (KW), în cazul grupurilor electrogene, Diesel sau pe gaz, ea este exprimată prin KiloVoltAmper (kVA). Pentru a transforma kVA în KW și invers, se utilizează formula P(kVA) = P(KW)/0.8.

Pentru o alegere bună, este necesar să stabilim numărul consumatorilor și tipul acestora încă de la început. Desigur, un număr mai mare de consumatori va necesita un generator cu o putere mai mare. Dar contează și tipul, existând atât consumatori inductivi, cât și consumatori rezistivi.

Consumatorii inductivi sunt cei precum aerul condiționat, hidroforul, bormașina electrică – mai exact, cei care la pornire utilizează mai mult curent decât în regim normal de funcționare. În acest caz, specialiștii recomandă determinarea curentului absorbit la pornire. Cel de-al doilea tip, al consumatorilor rezistivi (calorifere electrice, becuri cu filament, televizoare și alții), nu consumă mai mult în momentul pornirii, caz în care este suficient să adunăm puterile lor și să aflăm puterea necesară.

Desigur, în cazurile complexe, cum ar fi cele în care generatorul este destinat uzului industrial, se recomandă ca puterea acestuia să fie calculată de către profesioniști. Dacă este destinat locuinței, atunci putem calcula singuri puterea de care avem nevoie, cu atenție însă la numărul și tipul consumatorilor.

Tot legat de o alegere înțeleaptă, trebuie să fim atenți și la tensiunea furnizată de grupul electrogen – dar mai multe despre această caracteristică tehnică putem afla tot de la specialiști.

ENERGEN te ajută să alegi cel mai potrivit grup electrogen!

Cu o vastă experiență în producerea și comercializarea de grupuri electrogene, atât Diesel, cât și pe gaz, ENERGEN se dovedește un partener de încredere de fiecare dată.

Dacă sunteți în căutarea unui generator de curent la preț corect, fie pentru business-ul dumneavoastră, fie pentru instituția pe care o administrați, în portofoliul ENERGEN găsiți cu siguranță produsul ce răspunde perfect tuturor exigențelor (atât celor de ordin tehnic, cât și celor de ordin financiar).

Prin ce se remarcă generatoarele ENERGEN? În primul rând, prin calitate, piesele componente provenind de la furnizori de renume internațional (de exemplu, se poate alege din peste 7 motorizări diferite, de la branduri precum Iveco sau Mitsubishi). Tot referitor la calitate, generatoarele produse de companie se diferențiază prin carcasele inovative, din oțel galvanizat, tratate cu o vopsea premium, care asigură o protecție sporită antirugină și un nivel scăzut al zgomotului.

Apoi, grupurile electrogene marca ENERGEN au un preț corect, calculat în funcție de caracteristicile tehnice dorite de către client. Pe lângă motorizare, acesta poate alege și puterea dorită, de la 10 kVA la 3300 kVA. Accesați energen.eu și, în cazul în care aveți nevoie de mai multe informații, apelați la serviciile de consiliere oferite de către companie!

 

Facebook Comments